Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/4-финали:

Деси:

Байерн – Реал

Първото наистина сериозно изпитание и за двата гранда в Шампионската лига. Байерн достигна до тази фаза след общ резултат 10:2 срещу Арсенал, а Реал отстрани Наполи с 6:2. Според мен испанският тим е този, който може да поднесе неприятна изненада на феновете си. Въпреки безспорната си класа, досега тимът на Зинедин Зидан допуска и драстични спадове в някои от мачовете си. През уикенда завърши 1:1 у дома в дербито срещу Атлетико Мадрид и можеше да рискува лидерската си позиция. Днес Зидан се изправя срещу учителя си в треньорската професия и навярно ще се постарае допълнително, за да се докаже. Байерн обаче е от трудните съперници за Реал и по-скоро прогнозирам, че “кралският клуб” няма да постигне успех в този първи мач. В последните 11 гостувания в Мюнхен, Реал има една победа, едно равенство и цели 9 загуби. Освен това “баварците” бяха зарадвани от завръщането на двама от ключовите си играчи вратаря Мануел Нойер и голмайсторът Томас Мюлер. Разбира се този, който победи днес, не е сигурно, че ще продължи напред. Двата клуба са играли четири пъти в елиминациите и резултатът за краен победител е равен – 2:2. Очаквам минимална преднина за Байерн след тази среща. Въпреки че стилът им е на атакуващ футбол, днес те ще играят предпазливо и с мисъл, че има и реванш.
Резултат: 2:1

Атлетико – Лестър

Много ми е трудно да посоча фаворита в тази четвъртфинална среща. Повечето ще си кажат, че това би трябвало да е Атлетико Мадрид, който определено е силен домакин, но дебютантът в турнира Лестър напоследък са наистина вдъхновен отбор. След смяната на треньорския пост и назначението на Крейг Шекспир, “лисиците” са преобразени. Нищо чудно да продължи успешната им серията или поне да са на крачка от нея. Все пак и Атлетико не трябва да бъде подценяван, защото този сезон в Шампионската лига е изключително убедителен тим – спечели 5 от 6-те си мача в груповата фаза, а на осминафиналите елиминира безпроблемно Байер Леверкузен. Атлетико ще търси задължителна победа, но и Лестър ще опита да запази интрига за реванша в Англия.
Резултат: 1:0

Ваня:

Байерн - Реал

Два изключително успешни отбора, които са се срещали многократно. И двата тима демонстрират атакуващ футбол и със сигурност ще търсят успеха. Байерн разполага с треньор - специалист в турнирите. Зидан пък ще иска да се докаже именно срещу такъв отбор. Да не забравяме обаче че баварците ще имат домакинско предимство, което според мен ще им осигури успеха.
Резултат: 2:1

Атлетико – Лестър

Изключително важен мач за испанците, ако искат да направят поредна крачка към финал в турнира. В последния си шампионатен двубой тимът на Диего Симеоне направи равенство с Реал, но преди това записа успехи. От своя страна Лестър ще бъде без капитана си Уес Морган, което означава че мястото му в защитата ще бъде заето от Йоан Беналуан.
Резултат: 2:0

Вели:

Байерн - Реал

Реал среща един от най - неприятните си съперници в исторически план - Байерн. Мадридчани спечелиха последното си гостуване тук с 4:0 на полуфиналите през 2014 година, но в останалите 10 визити на баварска земя имат само едно равенство. До сега двата тима са играли 22 пъти по между си, като леко предимство имат германците - 11 успеха. Тази вечер обаче очаквам равенство и изключително напрегната среща.
Резултат: 2:2

Атлетико М - Лестър

Очаквам изключително интересен мач, в който да доминират испанците, които са много постоянни в своите изяви. Англичаните от своя страна показват подобрение в резултатите си, след смяната на Раниери с Шекспир. Лисиците ще бъдат без капитана си Уес Морган, което допълнително ще усложни ситуацията им.
Резултат: 3:1

Класиране:
1. Десислава Джерманска – 12 точки
2. Велислава Миланова – 11 точки
3. Ваня Симонска – 9 точки

Заб.: В класирането не е включен отложеният мач между Борусия Дортмунд и Монако, който ще се играе тази вечер