Лион – Бешикташ, мач от четвъртфиналите на Лига Европа, стадион „Стад Жерлан“, 22:05 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

От началото на фазата на елиминациите Лион не спира да бележи. Французита вкараха 11 гола в 1/16-финалите, като 7 от тях бяха у дома. След това всички очакваха прилична игра и загуба от Рома, но Лион разби „вълците“ с 4:2 у дома. Така за 4-те си мача вкараха 17 гола или по 4.1 средно на мача.

Бешикташ, също както и Лион, стигна до тази фаза, след като завърши на трето място в групата си в Шампионската лига. Турците отстраниха последователно Апоел Беер Шева с 5:2 в двата мача, а след това със същия резултат и Олимпиакос. Разликата бе, че Бешикташ спечели и двата мача с израелците, докато гърците взеха 1?:1 в Истанбул.

Сблъсъците между Лион и Бешикташ ще бъдат първи между двата отбора в турнирите на УЕФА. Французите са играли 10 пъти срещу турски тимове, като има 5 победи, равенство и 4 загуба. Вкъщи пък имат 3 победи и 2 загуба.

Балансът на Бешикташ срещу френски отбори е отрицателен – 2 победи, равенство и 3 загуби. Тимът от Истанбул загуби всяко от последните си три гостувания във Франция.

Резултат: 2:0