Реал Мадрид - Байерн Мюнхен, среща-реванш от 1/4 финалите за Шампионската лига, стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа. Първата среща в Германия завърши с победно 2:1 за испанците.

Последните 10 срещи на Реал Мадрид във всички турнири: Общо 8 победи и 2 равенства. От тях 2 победи и 2 равенства в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Байерн Мюнхен във всички турнири: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 6 победи, гостите имат 3 победи и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Реал Мадрид имат изиграни 3 срещи, като домакините имат 3 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Мегасблъсъкът между Реал И байерн може да предложи всичко, но в този момент домакините са фаворит за преминаване на полуфиналите. Реал обърна Байерн в Германия и взе страхотна победа, с което направи сериозна крачка към следващата фаза на турнира.

Сега баварците ще хвърлят всички сили на "Бернабеу", като очакванията са за още един зрелищен мач с много голове. От друга страна испанците ще излязат леко предпазливи с цел да не допуснат повече от един гол във вратата си. А със сигурна игра да се опитат да постигнат необходимия им резултат.

Във фаза елиминации Байерн са гостували 8 пъти на „Бернабеу“ и в тях са отбелязани едва 4 гола срещу 11 в полза на домакините. Това прави по-малко от 2 гола средно на мач. През уикенда Реал се измъчи срещу Спортинг Хихон в първенството, но с късмет взе победата с 3:2.

Зинедин Зидан обаче даде почивка на повечето си звезди и те ще са с пълни сили срещу Байерн. Аут от мача са контузените Рафаел Варан и Пепе, а Гарет Бейл е под сериозна въпросителна. Байерн загуби в първия двубой, но баварците ще играят до последни сили, за да отстранят мадридчани.

Момчетата на Карло Анчелоти се издъниха през уикенда и стигнаха само до равенството 0:0 при гостуването си на Байер Леверкузен. Срещата пропуска Хави Мартинез, който е наказан. Под въпрос са Жером Боатенг и Матс Хумелс. Добрата новина за Байерн е завръщането в игра на Роберт Левандовски, но трябва да се отбележи, че той не е в най-доброто си функционално състояние.

Реал Мадрид има самочувствието на отбор, който в 12 поредни мача у дома в ШЛ не познава вкуса на загубата, след като спечели 10 пъти, а 2 срещи завършиха наравно. Байерн е отбора с повечето победи в сблъсъците – 11 срещу 10 за Реал, но при гостуванията си в Испания срещу този съперник, немския гранд е с 2 победи, 1 равен мач и цели 9 загуби.

Повечето букмейкъри дават предимство на Реал, като залагат на зрелищен футбол с много голове. Нашата прогноза също е за нова победа на кралете.

РЕЗУЛТАТ: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 2:1