Лестър – Атлетико Мадрид, мач-реванш от 1/4финалите на Шампионската лига, „Кинг Пауър Стейдиъм“, 21,45 часа, Съдия Джанлука Роки (Ит)

В първия мач: Атлетико М – Лестър 1:0

Групата на Лестър: Шмайхел, Цилер, Симпсън, Морган, Беналуан, Василевски, Хут, Ндиди, Фукс, Чилуел, Дринкуотър, Кинг, Амартей, Олбрайтън, Грей, Муса, Марез, Уйоа, Оказаки, Варди

Под въпрос: Морган
Контузени: Слимани, Менди

Групата на Атлетико: Облак, Морейра, Моя, Хуанфран, Хименес, Савич, Годин, Лукас, Филипе Луис, Габи, Коке, Саул, Томас, Гайтан, Караско, Гризман, Кореа, Черчи, Торес, Гамейро

Контузени: Върсалко, Агусто, Тиаго

Прогноза

Лестър ще се опита да навакса изоставането си от 0:1 след първия мач срещу Атлетико Мадрид, но това със сигурност няма да бъде лесно. 

Испанците имат достатъчно опит в надпреварата от последните години, когато стигнаха два финала и един 1/4финал, така че знаят как да играят подобни двубои и са фаворити да елиминират Лисиците за трети път в сблъсъците между двата състава. 

Англичаните нямаха нито един точен удар към вратата на Дюшекчиите в първата среща и сега със сигурност трябва да бъдат по-ефективни в нападение, ако искат да се надяват на краен успех. 

Дюшекчиите обаче имат на сметката си 27 сухи мрежи от 45 срещи в турнира при Диего Симеоне, което определено е впечатляващо постижение и само показва колко трудно ще бъде на домакините. 

Антоан Гризман притежава достатъчно класа в предни позиции, така че за домакините приоритет ще бъде запазването на вратата им без гол и затова ще стискат палци Уес Морган да се завърне, след като пропусна предишните 6 срещи на тима. Кевин Гамейро отново е на линия, което дава още една опция пред Чоло в нападение. 

Лестър спечели и четирите си домакинства в турнира през сезона, но сега ще трябва да покаже достатъчно търпение, за да се справи със състава от Мадрид, който ще трябва да следи със сигурност за Джейми Варди, но и без съмнение остава фаворит за краен победител и класиране за полуфиналите. 

Резултат: Лестър – Атлетико М    0:2