Барселона – Ювентус, реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига, 0:3 в първия мач, ст.: "Камп Ноу", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Барселона за мача:

Вратари: Тер Стеген, Силесен, Масип

Защитници: Алба, Дин, Матио, Пике, Умтити, Масчерано

Халфове: Гомеш, Иниеста, Ракитич, Роберто, Д. Суарес, Арда Туран, Бускетс

Нападатели: Меси, Неймар, Л. Суарес, Алкасер

Под въпрос: Туран, Масчерано

Контузени: Рафиня, Ал. Видал, Туран

Висят с картони: Неймар, Суарес, Ракитич, Пике

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Бенатия, Алекс Сандро, Матиело, Бардзали, Бонучи, Ругани, Дани Алвеш, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Лемина, Асамоа, Стураро, Ринкон

Нападатели: Игуаин, Дибала, Манджукич

Под въпрос: няма

Контузени: няма

Висят с картони: Кедира, Куадрадо, Манджукич

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Барселона ще търси ново чудо, след като загуби първия мач в Торино с 0:3. Каталунците се убедени, че могат да елиминират Ювентус по подобие на ПСЖ и това не граничи с невъзможното заради наличието на атомното трио в предни позиции – Лео Меси, Луис Суарес и Неймар, които са способни да разбият и най-добрата защита, каквато е на "бианконерите".

В исторически план Барса е успявал да заличи още няколко огромни изоставяния в Шампионска лига – 1:3 от Челси и 5:1 през 2000 г. и 0:2 от Милан и 4:0 през 2013 г., когато треньор на "росонерите" беше не кой да е, а самият Макс Алегри. В историята на Шампионска лига обаче само 5 от 103 отбора са успявали да продължат напред, след като са загубили първия мач с 0:3, но никой не се съмнява, че отборът на Барса е способен на това. В евротурнирите каталунците пет пъти са падали първата среща с този резултат, но в три от случаите са се класирали.

През 1977/78 Барса пада с 0:3 от Ипсуич за УЕФА, печели реванша със същия резултат и после с 4:1 след дузпи. През следващия сезон сценарият е абсолютни същият, но съперник е Андерлехт, а сблъсъкът за КНК. През 1985/86 за КЕШ Гьотеборг бие испанците с 3:0, реванша е 3:0 за Барса, който после печели с дузпи с 5:4. В другите два случая каталунците губят за УЕФА с 0:3 от Ница (1973/74) и ПСВ (1977/78), а на реванша не им достига малко за нова сензация, след като печелят съответно с 2:0 и 3:1.

За капак Барса се намира в страхотна домакинска серия в Шампионска лига с 15 последователни успеха, но Юве има 4 успеха извън Торино от 4 мача през тази кампания в турнира с едва 1 допуснат гол – при 3:1 над Севиля. От старта италианците едва два пъти са вадили топката от мрежата си и днес отново ще е опитат да затворят всички пътища към най-добрия вратар на планетата Джанлуиджи Буфон. Според УЕФА шансът на Юве да продължи на 1/2-финалите е 94,4%, а на Барса едва 5,6%. Нашата прогноза е, че колебливата защита на домакините отново ще им изиграе лоша шега и ахилесовата им пета ще е основната причина за отпадане.

Прогноза: Барселона – Ювентус 1:2