Челси - Тотнъм, двубой от 29-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж", 19:30 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер

Защитници: Иванович, Луис, Кейхил, Тери, Аспиликуета

Полузащитници: Рамиреш, Лампард, Оскар, Микел, Шюрле, Салах, Азар, Вилян, Матич

Нападатели: Торес, Ето'о, Ба

Контузени: Ван Гинкел
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Принципно Челси е абсолютен фаворит за победата в този мач, но "Сините" ще имат доста трудна задача днес и в никакъв случай няма да постигнат успеха лесно.

Към днешна дата отборът на Жозе Моуриньо е лидер в класирането с актив от 63 точки, докато Тотнъм, който се бори за място в топ 4, е на 5-ата позиция в таблицата и се намира на 6 точки зад третия Арсенал. Разликата между тима и четвъртия Манчестър Сити е само 4 точки, но "Гражданите" са с два мача по-малко.

За домакините аут е единствено Ван Гинкел, който е трайно контузен, но "Шпорите" са разтърсвани от кадрови проблеми и заради контузии извън групата останаха Ламела, Капу, Кирикеш, както и Роуз. Освен това Ериксен е под въпрос.

Ако днес Челси стигне до успеха, тимът ще увеличи аванса си на върха, макар и може би временно.

Челси, чийто тим е непобеден при Жозе Моуриньо у дома в 74 мача, може да се похвали с изключително домакинско представяне и 38 точки от възможни 42.

"Сините" имат предимство в последните 5 мача между двата тима с 3 ремита и 2 победи. Предимството на домакините днес е голямо, тъй като Тотнъм не е стигал до успех на "Стамфорд Бридж" от цели 24 години.

Формата на домакините е колеблива и те са записали 2 победи, 2 ремита и 1 загуба за последните си 5 мача, докато Тотнъм има 3 победи и 2 загуби.

Нашата прогноза за днес е успех с един чист гол за Челси.

Резултати: Челси - Тотнъм 1:0