Челси – Саутхямптън, мач от 34-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Стамфорд Бридж", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Моузес, Канте, Фабрегас, Азар, Педро, Коста
Мениджър: Антонио Конте

Саутхямптън: Фостър, Соарес, Стивънс, Йошида, Бертранд, Уорд-Праус, Ромеу, Дейвис, Редмънд, Буфал, Габиадини
Мениджър: Клод Пюел

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Челси ще търси задължителна победа при домакинството си на Саутхямптън, за да не позволи на преследвача Тотнъм да се доближи още повече. "Сините" загубиха два мача от Висшата лига през април – 1:2 от Кристъл Палас и 0:2 от Манчестър Юнайтед, и "шпорите" скъсиха изоставане си на едва 4 т. За днешната среща Антонио Конте няма сериозни кадрови проблеми. С леки травми са единствено Гари Кейхил и Вилиан, като се очаква защитникът да стартира титуляр, докато Педро ще действа по десния фланг вместо бразилеца.

В състава на Саутхямптън има далеч по-голям проблем с контузени футболисти. Алекс Маккарти, Върджил ван Дийк и Сам Макуин са твърдо аут за визитата на "Стамфорд Бридж", докато Мат Таргет и Чарли Остин до последна ще са под въпрос за тежкия мач. През този сезон "светците" нямат победа над отбор, който понастоящем се намира в Топ 6 на Висшата лига, но спечелиха последните си два от три мача във Висшата лига. В последния кръг обаче те бяха разбити у дома от Манчестър Сити с 0:3.

Челси има само един успех над Саутхямптън при последните си четири домакинства – 3:1 през 2013 г., а последният мач помежду им в Лондон завърши 3:1 за гостите. Останалите две срещи са равенства – 1:1 и 2:2, но по-рано през сезона възпитаниците на Антонио Конте спечелиха визитата си в графство Хампшър с 2:0.

Нашата прогноза е, че днес домакините няма да сбъркат и ще направят нова важна крачка към спечелване на титлата.

Прогноза: Челси – Саутхямптън 2:1