Аякс - Лион, първа среща от полуфиналите на Лига Европа, стадион "Амстердам Арена", начало 19.45 часа.

Последните 10 срещи на Аякс във всички турнири: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби. От тях 6 победи в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Лион във всички турнири: Общо 4 победи, 1 равенство и 5 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 3 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 4 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и 2 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Аякс имат изиграни 2 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите нямат победа и 1 път са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК 

ПРОГНОЗА: Аякс е близо до първи европейски финал от повече от 20 години и холандците ще хвърлят всички сили да треснат Лион и да вземат добра преднина преди финала. "Лалетата" разполагат с уникално талантливо поколение, което практикува атрактивен и нападателен футбол.

Поради картони от мача с Шалке са наказани бранителите Жоел Велтман и Ник Виергевер. С контузия е младият нападател на Буркина Фасо Бертранд Траоре. Очаква се повече от 54 000 фенове на Аякс на стадион „Амстердам Арена“, които да създадат невероятна атмосфера.

В шампионата на Холандия отборът заема 2-ро място, като е на 4 точки зад лидера Фейенорд и на 3 пред ПСВ Айндховен. Лион стигна изключително трудно до полуфиналите на турнира, като в предишния кръг отстрани с дузпи Бешикташ.

Трябва да се отбележи, че на 1/16 финал французите удариха друг холандски отбор - АЗ Алкмаар с общ резултат 11:2. Сега такъв развой изглежда невъзможен. Голмайсторът Александре Лаказает е с контузия и пропусна последните два мача на тима.

Очаква се да отсъства и друг нападател – Мемфис Депай. Халфът Корентин Толисо също за момента е извън строя. Аякс прави уникални мачове при домакинствата си, с много положения и голове. Сега най-вероятно ще бъде същото, като ще заложим за резултатна победа на холандците.

Резултат: Аякс - Лион 3:1