Монако – Ювентус, реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига, стадион: „Луи II“, началото: 21:45 часа.

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Пепе, Маркизио, Падоин, Пирло, Видал, Стураро, Перейра, Мароне

Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Йоренте, Матри

Прогноза на Gol.bg:

Според всички специалисти двубоят няма да се различава много от този в Торино, който домакините спечелиха с 1:0 след гол от спорна дузпа на Артуро Видал. Това попадение обаче много затруднява „монегаските“, които ще трябва да загърбят най-силното си оръжие – контраатаките и да поглеждат по-често към противниковата врата.

Все пак очакванията са за по-прибран мач, тъй като това е стилът и на двата отбора. Основната задача за Монако ще бъде да не допусне гол, защото това до голяма степен ще предреши крайния победител в сблъсъка.

Под въпрос за домакините е една от ключовите им фигури – Жереми Тулалан, който пропусна мача преди седмица. Жофри Кондогбия и Набил Дирар също имат проблеми, но се очаква да стартират. Леонардо Жардим пък отново ще остави Димитър Бербатов на резервната скамейка. За Юве аут са трайно контузените Пол Погба, Квадво Асамоа и Мартин Касерес, но всички останали играчи са на разположение на Масимилиано Алегри.

„Старата госпожа“ мачка всичко по пътя си в Серия „А“ и едва ли има сила, която да я спре да спечели титлата за четвърти пореден път, но това вече не е достатъчно. „Черно-белите“ изпитват сериозен глад за успехи в Шампионска лига, където не са играли на полуфинал от 2003 година. Именно този сезон е големият шанс на отбора да остави трайна следа в най-силния клубен турнир и играчите ще направят всичко по-силите си.

Статистиката пък определено не е на страната на Монако. Французите само веднъж са успявали да елиминират италиански отбор, а последният им сблъсък срещу състав от Апенините е именно срещу Юве – през 1998 година, когато тимовете се срещат на полуфиналите в Шампионска лига. „Бианконерите“ са безкомпромисни у дома – 4:1, а в Княжеството домакините печелят с 3:2, но отпадат.

Подобен резултат довечера със сигурност ще бъде по-вкуса на „старата госпожа“ и въпреки затворения стил на игра на двата отбора, нашата прогноза е, че ще станем свидетели на четири гола в мача.

Прогноза: Монако – Ювентус 1:3