Аякс - Манчестър Юнайтед, финал за Лига Европа, стадион "Френдс Арена", Стокхолм. 21:45 часа българско време.

Вероятните състави на двата тима:

Аякс: Онана, Ридевалд, Лигт, Санчес, Фелтман, Клаасен, Шьоне, Зиек, Юнес, Траоре и Долберг

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Джоунс, Блинд, Дармиан, Карик, Ерера, Погба, Лингард, Мхитарян и Рашфорд

Отсъстващите играчи в двата тима:

Аякс: Вирвегер (наказан)

Манчестър Юнайтед: Рохо, Ибрахимович, Шоу, Йънг (всичките контузени), Бейи (наказан)

Прогноза на Gol.bg:
Аякс излиза срещу Манчестър Юнайтед на финала в Лига Европа, а срещата между тези два тима предвещава да бъде изключително интересна. 

Фаворити са англичаните, но и холандският тим не е изобщо за поценяване. Залогът пред отбора на Моуриньо е много голям, тъй като отборът може да играе в Шампионската лига само в случай, че спечели трофея.

Специалния няма да може да разчита на Рохо, Ибрахимович, Шоу и Йънг, които са контузени, както и на наказания Бейи, докато символичните домакини ще бъдат единствено без Вирвегер, който е наказан. 

Жозе Моуриньо реши да даде почивка на няколко от основните си играчи за последния кръг от Висшата лига срещу Кристъл Палас, но все пак отборът му завърши сезона с победа от 2:0.

Амстердамци надвиха Вилем II с 3:1 в последния кръг на Ередивизи, а отборът пусна в този мач най-младия стартов състав в историята си, като средната възраст на играчите в него бе 20 години и 339 дни.

Това е първият случай в който холандски отбор достига до финал на евротурнир от 2002 година, когато това стори Фейенорд в предишното издание на надпреварата - Купа на УЕФА.

Юнайтед пък е третият отбор в последните 5 сезона, който достига до финала на надпреварата след Челси през 2013 година и Ливърпул през миналата година. 

Тези два тима са се срещали четири пъти по-рано в евротурнирите и са си разменили по две победи. Първият път бе през сезон 76/77, а вторият път бе през кампания 11/12 по време на кампанията от Лига Европа. 

Освен това финалът между английски и холандски отбор е трети в историята след финалните срещи между Фейенорд и Тотнъм през 1974 година и този между Ипсуич и АЗ Алкмаар през 1981 година.

Нашата прогноза за този сблъсък е успех за Юнайтед с 2:1.

Прогноза: Аякс - Манчестър Юнайтед 1:2