Лудогорец - Ботев Пловдив, финал за Купата на България, стадион "Васил Левски", начало 18.30 часа.

Последните 10 срещи на Лудогорец във всички турнири: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба. 

Последните 10 срещи на Ботев във всички турнири: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби. 

В последните 10 директни срещи Лудогорец има 8 победи, Ботев има 1 победа и 1 път са завършили наравно. 

Вероятни състави: 

БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Генев, Марин, Меледже, Балтанов, Вутов, Бризола, Неделев, Виана

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Моци, Паломино, Натанаел, Кампаняро, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешерю

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Лудогорец е абсолютен фаварит в мача и очакванията са за лесна победа на разградчани. Двата отбора играха Финал за Купата на България и преди три години. Тогава "орлите" взеха трофея след победно 1:0.

Сега разградчани отново са близо до дубъл, след като предстрочно си спечелиха и шампионската титла. Ботев и Лудогорец до момента имат по две купи във витрината си и днес един от двата тима ще вземе третото си отличие от този турнир.

За пловдивчани обаче триумфите в тази надпревара са доста назад в историята - през 1962 и 1981 година, докато разградчани спечелиха през 2012 и 2014 година. Ботев е един от трудните противници на Лудогорец и днес провдивчани отново ще се хвърлят здраво.

На трибуните се чакат около 10 000 фенове на "канарчетата", които да помогнат на любимците си да грабнат Купата и да се класират за евротурнирите.

През сезона двата тима се срещнаха на два пъти в Първа лига. И в двата мача Лудогорец записа убедителни победи. Още в първия кръг разградчани спечелиха на свой терен с 4:1, а след това записаха и нова победа с 3:1 в Коматево.

Ботев ще излезе с най-доброто, с което разполага, докаго от състава на Лудогорец аут от мача са Джоди Лукоки, Йордан Минев, Владислав Стоянов и Витиня. Очаква се здрав мач и в крайна победа победа за Лудогорец.

Резултат: Лудогорец - Ботев 3:1