Холандия – Люксембург, световна квалификация от група "А", Амстердам, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Холандия: Силесен, Тете, Инди, Блинд, Велтман, Строотман, Снайдер, Депай, Клаасен, Робен, Янсен

Люксембург: Морис, Шанот, Муч, Малгет, Махмутович, Жерсон, Мартинес, Яниш, Тил, Янс, Бенси

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Холандия няма право на грешка при домакинството си на аутсайдера Люксембург. В противен случай "лалетата" почти сигурно ще пропуснат втори пореден голям форум, което няма да се приеме никак добре.

Новият селекционер на холандците Дик Адвокаат няма да прави големи промени, сравнение с контролата с Кот д’Ивоар, спечелена с 5:0. На върха на атаката ще бъде Винсент Янсен, от задна позиция ще му помагат Депай, Клаасен и Робен. Като опорни халфове ще оперират Строотман и Снайдер. В защита ще действат Тете, Мартинс Инди, Блинд и Велтман, а на вратата Силесен. Ник Виргевер, Деви Прьопер, Барт Рамселаар, Мартен де Роон и Стивън Бергхюис отпаднаха от състава.

За гостите от Люксембург наказан е голямата звезда Орелиен Жоаким, който е добре познат у нас с изявите си в ЦСКА, както и с двата гола, които ни вкара в София през есента (б.р. - 4:3 за България). През есента Холандия победи с 3:1 Люксембург като гост и се намира в серия от 10 поредни успеха над този съперник. За последно "лалетата" не спечелиха през 1963 г. - 1:1, като това е единственият такъв случай от 15 мача помежду им. Головата разлика в съперничеството също е внушителна – 53:6.

Нашата прогноза е, че Холандия ще стигне до поредна изразителна победа над Люксембург, въпреки добрите игри на херцозите в последно време.

Прогноза: Холандия – Люксембург 3:0