Нова Зеландия – Португалия, мач от Група А на Купата на Конфедерациите, стадион „Санкт Петербург Арена“, 18:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош отказа да обяви дали Кристиано Роналдо ще получи почивка срещу Нова Зеландия. 32-годишният нападател вкара 74-тия си гол за Португалия при победата над Русия в сряда и дори равенство срещу „кивитата“ тази вечер ще бъде достатъчно за европейските шампиони да се класират за полуфиналите.

Сантош разкри, че ще има промени в състава му, като почти сигурно няма да играе Рафарл Герейро, който получи контузия срещу руснаците. „Милиони зрители се надяват Роналдо да играе, защото той е голям футболист. Най-добрият в света. Всеки иска да гледа Кристиано, дори аз искам да го гледам постоянно.

Но не знам дали ще го пусна. Няма да ви кажа нищо за титулярния си състав, защото не искам противникът да знае. Мога само да ви кажа, че ще има ротации“, заяви Сантош.

Треньорът на Нова Зеландия Антъни Хъдсън също коментира темата. „Мисля, че Роналдо е най-добрият в света. Но Португалия има и други много силни футболисти. Ние имаме разработен план и ще се придържаме към него. Чакаме този мач с нетърпение. Ние не искаме само да играем срещу Португалия и Роналдо, а да вземем нещо от този мач“, каза Хъдсън.

Резултат: 0:2