Ботев Пловдив - Партизани, мач реванш от първия квалификационен кръг в Лига Европа (3:1 в първия мач), стадион "Лазур", съдия Алпер Улусой (Турция), тази вечер от 20,00 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Ботев

Вратари: Иван Чворович, Даниел Кайзер

Защитници: Цветомир Панов, Йордан Минев, Лазар Марин, Пламен Димов, Виктор Генев, Кристиан Димитров

Халфове: Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Крис Добрев, Алваро Юлиано, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев

Нападатели: Крум Стоянов, Омар Косоко, Тони Тасев

Контузени: Радослав Терзиев, Фернандо Виана (на режим)
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Носителят на купата на България Ботев Пловдив започна отлично участието си в Лига Европа с победа 3:1 в първия мач срещу коравия Партизани насред Тирана.

Тази вечер реваншът на стадион "Лазур" в Бургас обаче няма да е никак лесен, въпреки солидната преднина на "канарите".

Албанците няма какво да губят и по всяка вероятност ще рискуват с по-нападателна игра, но това пък ще отвори място за Тодор Неделев и Омар Косоко, които се развихриха преди седмица и донесоха ценната победа на пловдивчани.

Треньорът на Ботев Николай Киров направи само една промяна в групата за реванша, като на мястото на Радослав Апостолов в разширения състав влиза юношата Крис Добрев. Очаква се треньорът Киров да не разбутва титулярите от първия двубой в Тирана.

"Независимо, че постигнахме добър турнирен резултат в първия мач, ние се готвим за сериозен двубой в реванша утре. Не си правим илюзии, че ще ни е леко.

Искаме да затвърдим добрите впечатления, които оставихме в първата среща и най-вече целта ни е да отстраним Партизани", коментира треньорът Киров в навечерието на двубоя.

Албанците показаха, че са корав отбор, но нямат кой знае какви футболни аргументи срещу Ботев. При пълна концентрация на "канарите", просто не се вижда как Партизани ще се върне в играта на "Лазур", който ще кънти от мощната пловдивска публика.

Ботев ще се стреми да държи контрола на мача, може би с малко по-предпазлива игра, предвид добрата си преднина. Пловдивчани обаче ще дебнат за всяка една възможност, с която да довършат окончателно съперника.

При подобен логичен сценарий едва ли ще паднат отново доста голове, както преди седмица. Дори минимална домакинска победа ще затвърди по-високата класа на Ботев от албанския съперник.

Резултат: 1:0