Ботев Пловдив - Бейтар Йерусалим, мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Лазур", съдия Кирил Левников, тази вечер от 20:30 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Ботев Пловдив

Вратари: Иван Чворович, Даниел Кайзер

Защитници: Цветомир Панов, Виктор Генев, Радослав Терзиев, Йордан Минев, Лазар Марин, Крум Стоянов, Пламен Димов

Халфове: Лъчезар Балтанов, Алваро Юлиано, Фелипе Бризола, Серкан Юсеин, Меледже Омнебес, Тодор Неделев

Нападатели: Фернандо Виана, Крис Добрев, Тони Тасев, Омар Косоко

Контузени: няма
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Ботев Пловдив постигна добър турнирен резултат срещу силния израелски тим Бейтар Йерусалим (1:1) в първия си мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа и днес от 20:30 часа на стадион "Лазур" .

Истината обаче е, че "канарите" имаха голяма доза късмет в Петах Тиква, след като съперникът направи няколко фрапантни пропуска пред българската врата и изпусна победата.

Израелците показаха солидна игра и по всичко личи са дошли в Бургас без страх и с мисъл за голове, което ще направи реванша за Ботев също толкова труден.

Пловдивчани ще се подсилят с ключови футболисти за битката на "Лазур" тази вечер. В групата се връща капитанът Лъчезар Балтанов, който лекува счупен пръст на крака.

Атаката се засилва с бразилския нападател Фернандо Виана, а в защита се включва възстановения Радослав Терзиев. Така треньорът Николай Киров ще може да разчита на най-доброто, с което разполага като състав.

Единственият минус се очертава наказанието от УЕФА за обидни скандирания на мача срещу Партизани (Тирана) в предишния кръг - футболните чиновници от Нион затвориха четири сектора от капацитета на "Лазур". Все пак "канарите" ще имат мощна подкрепа от около десетина хиляди запалянковци в Бургас.

В лагера на Бейтар очевидно има сериозно самочувствие, предвид думите на треньора Шарон Мимер преди днешния реванш. "Винаги се фокусирам върху положителното и фактът, че стигнахме до толкова много голови възможности в първия двубой показва, че сме добър нападателен отбор.

Ако бяхме вкарали една трета от нашите шансове, сега щеше да е различно. Бих бил доволен, ако повторим представянето си от първия мач на реванша в България. Сигурен съм, че ако това се случи, ще спечелим мача", коментира Мимер в навечерието на сблъсъка в Бургас.

Очаква се отново най-голямата заплаха за пловдивчани да бъде нападателят Итай Шехтер, който профука най-сериозните положения за Бейтар преди седмица.

Въпреки резултата от първия мач, букмейкърските къщи дават леко предимство на израелците. Мачът е на кантар и намирисва на голове и в двете врати. Очертава се голяма битка, която нищо чудно да се реши след продължения и евентуални дузпи.

Резултат: 1:1