Лудогорец – Апоел Беер Шева, реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа, 0:2 в първия мач, начало: 21.30 часа наше време

Вероятни състави:

Лудогорец: Броун, Саша, Моци, Терзиев, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешеру

Апоел: Хаимов, Битон, Витор, Цедек, Коркут, Енбиндер, Огу, Ради, Нвакаме, Меликсон, Гадир

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Мачът на сезона за Лудогорец! Разградчани ще се опитат да изиграят поредния си луд двубой в Европа и да наваксват пасива от 0:2 срещу Апоел Беер Шева от първата среща. Сблъсъкът е с огромен залог, защото крайният победител ще си осигури участие минимум в групите на Лига Европа. Отпадналият отбор пък ще играе плейоф във втория по-сила клубен турнир на Стария континент.

Разградчани нямат големи кадрови проблеми, освен вратаря Владислав Стоянов. Аут е Сисиньо, който не е сред най-важните играчи на Георги Дерменджиев, а за друга резерва – Джоди Лукоку, ще стане ясно в последния момент дали ще може да играе. За гостите няма да играят нападателите Нив Зирхан и юношата на Барселона Исаак Куенка, но капитанът Маор Меликсон и Елианив Барда са здрави и пътуваха за България. Мохамед Гадир пък ще виси до самия край.

Двама от големите лидери на Лудогорец – Козмин Моци и Светослав Дяков, преминаха специален инструктаж преди мача довечера. Те трябва да внимават много, защото при жълт картон ще пропуснат следващата среща на тима на европейската сцена, без значение дали е от Шампионска лига или Лига Европа. Моци и Дяков ще имат още една много важна задача срещу Апоел – да предотвратят гол във вратата на Броун. При такъв Лудогорец ще трябва да вкара поне 4 попадения, за да продължи напред – задача, която граничи с невъзможното.

Двубоят ще бъде под №50 за разградчани в Европа. До момента техният баланс е отрицателен – 17 победи, 13 равенства и 19 загуби. Това се дължи най-вече на двете участие в групите на Шампионска лига, където бяха претърпени най-много поражения. Апоел пък е излизал на международната сцена 31 пъти – 11 успеха, 7 равенства и 13 загуби, като има мачове и в КНК (1/1/2). Сблъсъкът тази вечер е и за 3 милиона евро – това е минималната сума за отборите, които се класират в плейофите на Шампионска лига. Миналия сезон Лудогорец стигна до там след знаменит успех с 4:2 като гост на Цървена звезда след продължения.

Точно този мач Георги Дерменджиев даде за пример на вчерашната си пресконференция. При отпадане от Апоел той почти сигурно ще бъде освободен от поста, което ще внедри допълнително напрежение във взимането на решенията му. Нашата прогноза е, че този път Лудогорец няма да успее да сътвори чудо, но ще отпадне с високо вдигната глава.

Прогноза: Лудогорец – Апоел 2:1