Брайтън - Манчестър Сити, среща от първия кръг на Висшата лига на Англия, стадион "Уитдийн Стейдиъм", начало 19.30 часа.

Последните 10 срещи на Брайтън във всички турнири: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. От тях 1 победа и 2 загуби в последните 3 домакинства.

Последните 10 срещи на Сити във всички турнири: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. От тях 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК!

ПРОГНОЗА: Това ще е исторически мач за домакините, тъй като Брайтън ще изиграе първата си среща във Висшата лига на Англия. За последно този тим бе част от английския елит - Първа дивизия, през далечната 1983 година.

Едва ли Ман Сити е най-подходящия съперник за дебют, но Брайтън ще се постарае да покаже защо е сред най-добрите в Англия. От своя страна Ман Сити ще излезе на "Уитдийн Стейдиъм" единствено и само за победата.

Целта на Пеп Гуардиола този сезон е първото място и шампионската титла. Испанецът селектира отличен отбор и разполага с удивителна класа във всяка една зона на терена.

По време на предсезонната си подготовка Сити тресна Реал Мадрид с 4:1 и с по 3:0 Тотнъм и Уест Хям, което говори за класа.

Брайтън определено е голяма загадка и е трудно да се правят каквито и да е било задълбочени анализи на този тим. Трябва да се отбележи, че преди сезона този отбор измъчи сериозно Атлетико Мадрид и загуби нещастно с 2:3 от испанците в контрола.

Повечето водещи световни букмейкъри дават категорична и лесна победа на Сити. Ние също ще заложим за успех на "гражданите" с два гола разлика.

Резултат: Брайтън - Манчестър Сити 1:3