Нюкясъл - Тотнъм, мач от 1-вия кръг на Висшата лига, стадион “Сeйнт Джеймсис Парк”, 15:30 часа българско време. 

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg: 

Вицешампионът от миналия сезон Тотнъм ще бъде в гостуването си на Нюкясъл без контузения ляв бек Дани Роуз. Последният се извини за скандалното интервю, което даде преди дни, като се очаква да помогне на “шпорите” в началото на септември. 

Нюкясъл и Тотнъм се срещната за последно през сезон 2015/2016 и то в последния кръг. Тогава “свраките”, въпреки че вече бяха отпаднали, разпердушиниха Тотнъм с 5:1. Сега лондончани са много по-зрял отбор и мениджърът на тима Маурисио Почетино със сигурност би искал да започне с победа сезона. 

Козът на Нюкясъл е опитният треньор Рафаел Бенитес, който през годините е влизал в много подобни битки. Бенитес успя много бързо да върне “свраките” в елита на Англия, но пък сам призна, че селекцията не е такава, каквато е очаквал. 

“Казал съм си мнението за селекцията, но това няма да е оправдание. Този отбор ще играе за победа във всеки мач. Искаме да започнем с три точки шампионата. Не казвам, че съм доволен от всички в тима, но ще дадем всичко от себе си, за да постигнем целта”, каза Бенитес. 

Нюкясъл ще бъде без крайния защитник на Тотнъм ДеАндре Йедлин, който лекува контузия. Под вълрос е Дуайт Гейл, а в тима с леки проблеми се оплакват Флориан Лехуене, Хавиер Манкийо, Микел Мерино, Кристиан Атцу и Якоб Мърфи.

Твърдо аут за Тотнъм ще бъдат защитниците Дани Роуз, Кийрън Трипиър, Кевин Нкуду и Ерик Ламела. Голямото трио от миналия сезон обаче е готово за акция. Хари Кейн, Деле Али и Кристиан Ериксен отново ще бъдат водещата сила на Тотнъм.

Резултат: 1:2