Реал Мадрид - Барселона, мач от 32-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 23.00 часа.

Групата на Реал Мадрид:
Вратари: Касияс, Дудек, Адан
Защитници: Арбелоа, Пепе, Серхио Рамос, Раул Албиол, Гарай, Карвальо, Марсело
Полузащитници: Чаби Алонсо, Кедира, Йозил, Кака, Ди Мария
Нападатели: Роналдо, Адебайор, Бензема, Игуаин

Контузени: Дара, Гаго
Наказан: Гранеро
Извън групата: Каналес, Педро Леон


Групата на Барселона:
Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Пике, Пуйол, Милито, Максуел, Адриано, Фонтас
Полузащитници: Тиаго, Иниеста, Шави, Кейта, Бускетс, Джонатан дос Сантос, Афелай, Жефрен
Нападатели: Педро, Вия, Меси

Контузени: Боян, Абидал
Наказан: Масчерано


Прогноза: Днес Реал и Барса ще сложат начало на маратона от 4 дербита "Ел Класико" в рамките на само 18 дни. По принцип дербито между двата гранда е може би най-титаничният двубой в света на футбола. Зарядът винаги е огромен. Поредицата от дербита и ситуацията в първенството обаче сериозно променят нещата в днешния двубой. Барселона води с цели 8 точки в класирането и дори загуба няма да промени особено ситуацията в първенството. От друга страна и двамата треньори ще искат да крият стратегиите си за следващите много по-важни три мача. Също така ще е фактор пазенето на сили и особено избягване на контузии. Така днешният мач на "Сантяго Бернабеу" може да се превърне в тактическо дебнене.

Разбира се, хладнокръвните сметки могат да бъдат нарушени много лесно от емоциите, които винаги са високи при такива двубои. Решителни съдийски отсъждания, както и индивидуални грешки могат също да променят сериозно хода на мача. Но ако някога в историята на този двубой предварително е имало очаквания за равенство, то сега те са най-високи.

Резултат: 1:1