Лудогорец – Судува, първи мач от плейофите в Лига Европа, Разград, начало: 21.30 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Лудогорец: Броун; Сисиньо, Моци, Терзиев, Натанаел; С. Дяков, Анисе; Мисиджан, Кампаняро, Вандерсон; Кешеру
Треньор: Д. Димитров

Судува: Кардум; Керла, Янкаускас, Абу Бакар, Славичкас; Янушаускас, Лемонас, Вербикас; Алтипармаковски, Лаукжемис, Велиулис
Треньор: В. Чебурин

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Сблъсъците за Лудогорец срещу Судува са като поправителен тест заради драматичното отпадане от Апоел Беер-Шева в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Цел минимум за разградчани е класиране в  групите на Лига Европа и това минава през задължително елиминиране на литовците.

Тази вечер Димитър Димитров е пред официален дебют начело на "орлите" и ще направи няколко принудителни промени в стартовия си състав. Джонатан Кафу беше продаден на Бордо за рекордните 7 милиона евро, докато плеймейкърът на Лудогорец Марселиньо е наказан. На техните места ще стартират Върдил Мисиджан, който също може да напусне, както и Густаво Кампаняро. Атаката ще поведе Клаудиу Кешеру, а за партньор на Козмин Моци в сърцето на отбраната ще се избира между Георги Терзиев и Игор Пластун. Румънският национал и капитанът Светослав Дяков трябва да внимават довечера, защото при жълт картон ще пропуснат реванша след седмица.

В лагера на Судува има кадрови проблеми. Треньорът Владимир Чебурин няма да може да използва халфа Гейдриус Матулевичус, който е контузен, както и наказания хърватски защитник Андро Швърлюга. Настоящият сезон за литовците в Европа е 11-и, като всичките им участия са в турнира за Купата на УЕФА или Лига Европа. Судува може да се гордее, че в момента пише историята си, след като за първи път отстрани три клуба. В първия кръг беше елиминиран беларуския Шахтьор (Солигорск) с 2:1 и 0:0, след това тяхна жертва падна латвийския Лиепая след 0:1 и 2:0.

После те хвърлиха бомбата в турнира, отстранявайки солидния швейцарски Сион след победа у дома с 3:0 и равенство 1:1 като гост. Общият баланс до момента на Судува на международната сцена е 36 мача, в които са постигнати 11 победи, 8 равенства и са допуснати 17 поражения при голова разлика 43:62. В местното първенство отборът изостава на 15 точки от лидера Жалгирис, който по-рано беше елиминиран точно от Лудогорец след загуба с 1:2 и успех с 4:1 в Разград. Наскоро Судува гостува на Жалгирис и измъкна 1:1, което трябва да служи като сигнална лампичка за разградчани.

Безспорно българският отбор е по-класният и се явява изявен фаворит, но това е само на хартия. Неведнъж сме ставали свидетели на изненади, а традиционно балтийците са корави съперници и се защитават умело. Разградчани обаче ще търсят бърз гол, с който да съкрушат съпротивата на Судува довечера и след това ще гонят изразителен успех, за да решат всичко още тази вечер. Нашата прогноза е, че Лудогорец ще изпълни целта си.

Прогноза: Лудогорец – Судува 4:0