Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен, среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Събота, стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Тиаго Алкантара, Робен, Мартинес, Рибери, Шакири, Хойберг

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер, Грийн

Контузен: Бадщубер

 

Прогноза на Gol.bg:

Мачът е за първи за Байерн след като стана ясно, че президентът на клуба Ули Хьонес подава оставка, заради присъдата си за укриване на данъци. Не е ясно какъв ефект ще има наказанието на Хьонес върху отбора, като не е тайна силната връзка между боса и повечето футболисти на тима.

Допълнителна спортна злоба у играчите на Байерн може да доведе до разгромен резултат срещу "аспирините", които изживяват една от най-големите си криза през последните години.

В последните четири шампионатни кръга Байер има само една точка. Момчетата на Сами Хюпия станаха за резил и в турнира за купата на Германия, където отпаднаха на свой терен от втородивизионния Кайзерслаутерн. За капак Байер падна два пъти от ПСЖ и след общ резултат 1:6 бе елиминиран от Шампионската лига.

Макар да не се намира в цветущо състояние, Леверкузен има само една загуба от Байерн в последните четири шампионатни срещи, като в последните девет мача победите на мюнхенци са само три. Интересно е да се отбележи, че през есента Байерн напълно надигра своя опонент, но по куриозно стечение на обстоятелствата си тръгна само с точка.

Байерн е откривал резултата 40 пъти в мачовете срещу Леверкузен и в тези случаи е допуснал само една загуба - през 1997 година, когато "аспирините" обърнаха до 4:2, когато изоставаха дори с два гола. Сблъсъците между съперниците са гарант за попадения. Последното нулево равенство се състоя през април 1990 година.

Байерн загуби точки за последно точно срещу Леверкузен. Последното поражение в елита за мюнхенци също е срещу този противник. Гостите със сигурност ще разчитат на контраатаки и на своя вратар Бернд Лено, но едва ли ще си тръгнат с нещо повече от почетна загуба. При победа Байерн ще запише 17-и пореден успех в шампионата и юбилеен мач №50 в първенството без загуба.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен  3:0