Григор Димитров - Ник Кирьос, финал на турнира от сериите ATP 1000 в Синсинати (САЩ), 23:00 часа българско време. Пряко на живо с картина в Gol.bg.

Прогноза на Gol.bg:
Днес Григор Димитров може да постигне исторически успех. Той успя да се класира за първия си финал на "Мастърс" турнир от сериите на ATP 1000. За тези, които не се интересуват толкова от тенис, разясняваме, че турнирите от въпросната серия се нареждат на второ място по престижност, точков актив и наградни фондове, веднага след турнирите от "Големия шлем". 

Доста интересно е да се отбележи, че това е първи финал на турнири от това ниво и за австралиеца, който макар да има физически проблеми в последно време се намира в много добра форма.

И двамата тенисисти бяха подпомогнати от факта, че Новак Джокович, Анди Мъри, Роджър Федерер, Кей Нишикори, Стан Вавринка, Марин Чилич и други сериозни имена отказаха участие в тази надпревара поради различни причини.

В крайна сметка двамата с Кирьос се възползваха по най-добрия начин от отсъствието на така наречените "акули" и стигнаха до мача за трофея. 

Двамата имат един мач помежду си, който бе на турнира в Индиън Уелс преди две години, като тогава нашенецът успя да постигне успеха в три сета.

По пътя към финала в Синсинати, Григор надви последователно Фелисиано Лопес, Хуан Мартин Дел Потро, Юичи Сугита и Джон Иснър.

Неговият противник пък се справи с Давид Гофен, Александър Долгополов, Иво Карлович, Рафаел Надал и Давид Ферер.

С оглед на формата на двамата, нашата прогноза за този мач е успех за Григор Димитров в 3 сета.

Прогноза: Григор Димитров - Ник Кирьос 2:1 сета