Интер - Фиорентина, мач от 36-ия кръг на Серия "А", стадион "Джузепе Меаца", Милано, неделя, 16 часа българско време

Прогноза на Gol.bg:

Вече бившите шампиони от Интер нямат загуба от Фиорентина в последните си девет срещи с "виолетовите" от Серия "А". В седем от тях "нерадзурите" записаха победи.

На "Джузепе Меаца" пък тимът, воден от Леонардо, спечели последните си осем двубоя с флорентинци, като в последните три от тях дори не допусна гол във вратата си.

Интер записа четири победи и две равенства в последните си шест двубоя от програмата на Серия "А", като тимът продължава и със силната си домакинска серия от 11 поредни победи на своя стадион. Средната цифра отбелязани голове на мач пък е 3,1 попадения на двубой.

Фиорентина има само една загуба в последните си 10 мача в първенството - домакинското 1:2 от Милан. Като гости "виолетовите" записаха три победи и три равенства в последните си шест двубоя.

Алесио Черчи отбеляза четири гола и записа една асистенция в последните два мача на отбора си. Фиорентина има и 12 отбелязани гола с удари извън наказателното поле - най-много от който и да е отбор в Серия "А".

Джампаоло Пацини пък вкара осем гола, откакто пристигна в Интер през януари - всичките са отбелязани през второто полувреме.

Вероятен състав: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Ранокия, Киву, Санети, Харджа, Камбиасо, Нагатомо, Пацини, Ето'о

Резерви: Кастелаци, Матераци, Фараони, Оби, Пандев, Коутиньо, Милито

Контузени: Снайдер, Самуел, Станкович, Кордоба, Тиаго Мота

Наказан: Марига

Прогноза: Интер - Фиорентина 2:0