Аустрия Виена – Милан, мач от Група "D" на Лига Европа, стадион: "Ернст Хапел", начало: 20.00 часа наше време

Групата на Милан за мача:

Вратари: А. Донарума, Д. Донарума, Сторари

Защитници: Абате, Антонели, Бонучи, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Сапата

Халфове: Билия, Бонавентура, Чалханооглу, Кеси, Локатели, Монтоливо

Нападатели: Кутроне, Калинич, Силва, Сусо

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

През уикенда новият Милан претърпя първо крушение, след като беше разбит с 1:4 от Лацио в дербито от 3-ия кръг на Серия "А". Сега "росонерите" ще се опитат да се реваншират пред ентусиазираните си тифози срещу Аустрия Виена.

За целта Винченцо Монтела ще трябва да се справи с някои кадрови проблеми. Твърдият титуляр от началото на сезона Андреа Конти е аут заради травма в глезена, а Рикардо Родригес и Фабио Борини не попаднаха в групата по решение на треньорския щаб. За домакините пък няма да играят резервния вратар Роберт Алмер, както и бразилският нападател Венуто, които са с контузии.

Отсъствието на кариоката е голям проблем за австрийците, тъй като пред миналия сезон той се превърна в основна фигура на отбора. До последно под въпрос ще е още един от най-важните играчи на "виолетовите" – халфът Александър Грюнвалд.

Аустрия Виена и Милан за първи път ще се изправят един срещу друг. До момента австрийците са излизали 12 пъти срещу отбори от Апенините, но балансът им е отчайващ – едва една победа. Милан пък има само едно поражения срещи състави от тази страна. В групата при тях са още Риека (Хърватия) и АЕК (Атина), като се очаква "росонерите" да спечелят 1-то място безпроблемно, а останалите три отбора да водят люта битка за 2-та позиция.

Спечелени точки срещу Милан могат да изиграят решаваща роля за целта, но според нас Аустрия няма да успее да вземе нищо тази вечер.

Прогноза: Аустрия – Милан 1:3