Ливърпул - Бърнли, среща от 28-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд". 22:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Уърд

Защитници: Манкийо, Морено, Джонсън, Ловрен, Шкъртел

Полузащитници: Стърлинг, Джан, Лалана, Розитър, Алън, Маркович, Koутиньо, Хендерсън

Нападатели: Ламбърт, Балотели, Борини, Стъридж

Контузени: Фланаган, Джоунс, Лукас, Джерард, Енрике, Сако, Айб

Прогноза на Gol.bg:
Ливърпул направо "лети" в последно време и отборът показва много силен футбол. Домакините са абсолютни фаворити за успеха днес и едва ли Бърнли ще може да им попречи.

В миналия кръг "Червените" надиграха и победиха с 2:1 шампиона Манчестър Сити и след този голям успех със сигурност са още по-уверени в себе си.

Капитанът на домакините Джерард поднови тренировки след травмата си, но по всяка вероятност няма да играе днес, тъй като не е достигнал до оптималното физическо ниво. Айб се очаква да бъде извън терените до края на месеца заради контузия в коляното, а Сако е близо до завръщане в игра. 

Фланаган, Джоунс, Лукас и Енрике остават в лазарета.

За гостите аут са Тейлър, Марни и Лонг.

Ливърпул е спечелил последните си 7 домакински срещи с този противник, докато Бърнли не е успял дори да отбележи гол в последните си 5 шампионатни мача срещу този противник.

Формата на домакините е прекрасна и те са спечелили 4 от последните си 5 мача във всички турнири, а отборът е допуснал и една загуба в тях, която дойде от Бешикташ.

Гостите са в лоша форма и за последните си 5 мача от всички турнири са записали 2 равни и 3 загуби. Нашата прогноза е успех с 2:0 за домакините.

Резултат: Ливърпул - Бърнли 2:0