ЦСКА - Дунав Русе, среща от Първа лига на България, стадион "Българска армия", начало 20.00 часа.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 8 победи, 1 равенство и 1 загуба. От тях 3 победи и 1 загуба в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Дунав във всички турнири: Общо 3 победи, 2 равенства и 5 загуби. От тях 2 победи и 4 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 4 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 2 победи и нямат равен мач. На домашния терен на ЦСКА София имат изиграни 2 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

ЦСКА: Черняускас; Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков; Пинто, Малинов; Десподов, Родригес, Меркадо; Каранга

ДУНАВ: Антонов; А. Васев, Патев, Ларин, Милчев; Димов, Б. Васев; Карагерен, Шопов, Костадинов; Будинов

ПРОГНОЗА: ЦСКА е изявен фаворит в мача и всичко друго освен победа за армейците ще се счита за изненада.

Домакините са в уникална серия от седем поредни шампионатни успеха, което ги изстреля на първо място в класирането с точка аванс пред Лудогорец и с цели 5 пред Левски.

Трябва да се добави към тази серия и победата над Несебър за Купата на България. Дунав започна зле това първенство, а и статистиката на русенци на стадион "Българска армия" е трагична. Гостите са загубили всичките си 26 гостувания на червените в първенството.

ЦСКА играе красив, нападателен и резултатен футбол. Звездата Фернандо Каранга не спира да бележи, което е предпоставка за попадения и нова победа на армейците.

Феновете на червените са на гребена на вълната и се надяват на златен дубъл в сезона, в който ЦСКА празнува 70-годишния си юбилей.

С лека травма е Александър Дюлгеров и треньорският щаб едва ли ще рискува с включването му в игра. Така в зоната на десния бек най-вероятно ще бъде върнат Станислав Манолев, а пред него ще действа Кирил Десподов.

В следващия кръг армейците гостуват на Етър във Велико Търново, след това им предстои домакинство на Пирин, за да дойде вечното дерби с Левски, което ще се проведе на 21 октомври.

ЦСКА е тотален фаворит в мача и ще си вземе победата и трите точки.

Резултат: ЦСКА - Дунав 3:1