Англия – Словения, мач от Група F на световните квалификации, стадион „Уембли“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Англия се нуждае от победа над Словения, за да се класира за Световното първенство в Русия догодина. Тимът на Гарет Саутгейт трябва да спечели само две точки в следващите си два мача в Група F и могат да свършат целта си още тази вечер.

Хари Кейн ще бъде отново капитан на „Трите лъва“, въпреки че Саутгейт все още не е обявил официално кой ще бъде титулярният капитан. Двата тима завършиха 0:0 в първия мач помежду им през октомври 2016 година.

„Те трябва да спечелят в този мач и заради това ще бъдат много опасен съперник. Ние обаче имаме страхотни таланти в нападението и сме наясно, че при победа ще се класираме за Световното, с което ще направим щастливи цялата държава“, заяви Саутгейт.

На пожар в тима бе повикан Хари Уинкс, който замени Фабиън Делф. През седмицата се контузи и Фил Джонс. Деле Али пък е наказан за един мач заради средния пръст при победата с 2:1 над Словакия през септември. Словенците ще бъдат в пълния си арсенал, като се очаква на вратата да застане Ян Облак от Атлетико Мадрид.

СТАТИСТИКА

Англия спечели 4 и завърши веднъж наравно в петте си предишни мача със Словения. Равенството бе именно в последния мач между двата отбора.

Англия има само една загуба от 18 домакински мача и все още е без поражение в последните си 8 мача у дома.

Словения загуби само 2 от последните си 11 мача във всички турнири, като записа 5 победи.

Само Германия (2) и Северна Ирландия (2) имат по-малко допуснати голове в световните квалификации от Англия (3).

Седем от последните 9 гола на Англия са били доставени (гол или асистенция) от играчи на Тотнъм.

Йосип Иличич е въвлечен в 7 гола в клалификациите – 3 гола и 4 асистенции.

Резултат: 2:0