Кристъл Палас – Челси, мач от 8-ия кръг на Висшата лига, стадион: "Селхърст Парк", начало: 17.00 часа наше време

Групата на Челси за мача:

Вратари: Куртоа, Кабайеро, Едуардо

Защитници: Кейхил, Давид Луис, Аспиликуета, Рюдигер, Алонсо, Кристенсен, Дзапакоста,

Халфове: Фабрегас, Бакайоко, Моузес, Скот, Ампаду, Кларк-Салтър, Мусонда

Нападатели: Азар, Батшуай, Педро, Кенеди, Вилиан

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Челси няма право на грешка в лондонското дерби, за да не позволи още по-голямо изоставане от манчестърските грандове, които са окупирали върха. Сити и Юнайтед имат по 19 точки, докато настоящият шампион заема 4-та позиция с 13 т., след като в последния кръг загуби на "Стамфорд Бридж" с 0:1 от "гражданите". Положението на Кристъл Палас от старта на сезона е отчайващо. Отборът е твърдо на последната 20-та позиция, без спечелена точка и голова разлика 0:17.

За капак аут е Кристиан Бентеке, който е с контузия в коляното, докато Уилфред Заха до последно ще е под въпрос. Това определено са сериозни проблем пред Рой Ходжсън, който пое "орлите" точно преди месец, но за момента не успява да "отлепи ютията от дъното" – 0:1 от Саутхямптън, 0:5 от Сити и 0:4 от Юнайтед във Висшата лига.

За Челси няма да играе контузеният голмайстор Алваро Мората, аут е и Н’Голо Канте, който получи травма по време на световната квалификация България – Франция (0:1) и още през първото полувреме беше заменен. Новото попълнение Дани Дринкуотър също продължава да е в лазарета.

Кристил Палас спечели само едно от последните си осем домакинства на Челси и допусна шест загуби, но последната среща помежду им на "Стамфорд Бридж" завърши 1:2 за гостите. "Сините" пък имат общо 421 точки в лондонските дербита, което е повече от всеки друг столичен тим в Англия. Нашата прогноза е, доброто представяне на Челси в тези сблъсъци ще продължи и днес.

Прогноза: Кристъл Палас – Челси 1:3