Манчестър Сити – Наполи, мач от 3-ия кръг в група F на Шампионската лига, „Етихад Стейдиъм“, 21,45 часа, съдия Матео Лаос (Исп)
 
Групата на Манчестър Сити: Eдерсон, Браво; Уокър, Отаменди, Стоунс, Данило, Мангала, Адарабийо, Фернандиньо, Делф, Б. Силва, Туре, Де Бройне, Д. Силва, Гюндоган, Стърлинг, Сане, Жезус
 
Контузени: Компани, Менди
 
Групата на Наполи: Рейна, Рафаел; Марио Руи, Максимович, Хюсай, Гулам, Маджо, Кирикеш, Кулибали, Албиол, Алан, Джакерини, Рог, Диавара, Жоржиньо, Хамшик, Зиелински, Уна, Инсине, Кайехон, Мертенс
 
Контузен: Милик
Извън отбора: Тонели
 
Прогноза
 
Манчестър Сити и Наполи излизат в изключително интригуваща битка от 6-а група на Шампионската лига, след като и двата тима оглавяват първенствата си, а освен това бележат голове без проблеми. 
 
Хората на Пеп Гуардиола нямат загуба през сезона, като спечелиха последните си 9 двубоя във всички турнири, сред които бяха и първите два мача до момента от турнира, без да допуснат гол в тях. 
 
Липсата на Серхио Агуеро определено не се усеща и това се видя при 7:2 срещу Стоук в събота, след като Габриел Жезус, а и хората около него, продължават да бележат гол след гол. 
 
Сега аржентинецът може и да се завърне на терена доста по-рано от очакваното, след като през уикенда бе в групата, но така или  иначе Пеп Гуардиола има достатъчно опции в предни позиции. 
 
В същото време Наполи оглавява таблицата в Италия с пълен актив след 8 кръга и тифозите вече мечтаят за титлата. Предстоящото дерби с Интер накара президентът Де Лаурентис да призове някои от водещите футболисти да получат почивка, но това едва ли ще се случи. 
 
През сезон 2011-12 италианците направиха равен в Манчестър и победиха у дома, когато двата тима пак бяха в една група, но тимът няма победа до момента при гостуванията си на Острова срещу английски отбори, губейки 5 от 6 мача и записвайки голова разлика 3-15. 
 
И двата тима се очаква да заложат на атаката и голове едва ли ще липсват, което ще направи изключително интересна. Домакините изглеждат като фаворити, но неаполитанците определено не са за подценяване, защото макар и фокусът да е на домашната сцена, излизане от групата определено трябва да бъде постигнато. 
 
Резултат: Манчестър Сити – Наполи 3:1