Ювентус – Спортинг, мач от 3-ия кръг на Група "D" на Шампионска лига, стадион: "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:
 


Прогноза на Gol.bg:

Според много специалисти този сблъсък се явява като директна битка за 2-то място в Група "D" на Шампионска лига. Финалистът от последното издание в турнира – Ювентус, е определян като фаворит, но Спортинг вече доказа, че е корав отбор, след като измъчи Барселона в Лисабон, а през миналия сезон даде сериозен отпор и на Реал Мадрид.

За мача довечера треньорът на италианския хегемон Макс Алегри няма да може да разчита на Матиа Де Шилио, Бенедикт Хьоведес и Марко Пяца. Стефан Лихтщайнер не е картотекиран за надпреварата, докато Клаудио Маркизио отново не намира място в  групата, въпреки че вече е възстановен. След травма се завръща Миралем Пянич, но е по-вероятно босненският плеймейкър да остане на пейката.

Треньорът на Спортинг Жорже Жезус няма кадрови проблеми, а плюсът му е, че знае как се елиминира Ювентус. През 2014 г. с Бенфика, той отстрани "бианконерите" в 1/2-финален сблъсък от Лига Европа, след като постигна победа с 2:1 в Португалия и на реванша на Ботуша гостите устискаха 0:0. Сега обаче Спортинг ще се опита да спре негативна серия, след като загуби 6 от последните си 8 гостувания в Шампионска лига.

Ювентус пък играе много силно у дома и има 5 успеха от 6 срещи на "Алианц Стейдиъм" в турнира и няма допуснат гол в 8 от последните си 12 мача у дома. Нашата прогноза е, че тенденцията ще се запази и тази вечер.

Прогноза: Ювентус – Спортинг 2:0 

Гледайте мача на живо ТУК!