Спортинг Лисабон – Ювентус, мач от група "D" на Шампионска лига, стадион: "Жозе Алваладе", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Спортинг: Патрисио, Коентрао, Пинто, Коатес, Ристовски, Акуня, Фернандес, Баталия. Мартинс, Думбия, Поденсе
Контузени: Пичини, Матийо, Вилиан
Наказани: Няма
Треньор: Жорже Жесус

Ювентус: Буфон, Сандро, Киелини, Ругани, Бардзали, Пянич, Кедира, Манджукич, Дибала, Куадрадо, Игуаин
Контузени: Хьоведес, Бенатиа, Пяца
Наказани: Няма
Треньор: Макс Алегри

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Мачът е последна възможност за Спортинг Лисабон да запази шансове за класиране на 1/8-финалите в Шампионска лига. Задачата обаче не е никак лесна, защото минава през задължителна победа над италианския хегемон Ювентус.

Добрата новина за "лъвовете" е, че са непобедени при последните си четири домакинства на отбори от Ботуша – 2 победи и 2 загуби. Статистиката на "бианконерите" в Португалия пък е отрицателна – 2 победи, 1 равенство и 3 загуби, но всички поражения са от Бенфика.

През сезона Спортинг демонстрира силна форма и от 17 мача във всички турнири само два пъти е побеждаван. И двата случая са в Шампионска лига – точно от Юве с 1:2 преди две седмици и с 0:1 от Барселона на стадион "Жозе Алваладе".

Хубавата новина за неутралните фенове е, че и двата отбора вкарват много голове през кампанията. В 5 от последните 6 срещи на Юве има над 2,5 попадения, единствено при успеха с Милан с 2:0 в събота тази граница не беше мината. За Спортинг това важи в 3 от последните 5 мача, като в последния кръг победи с 1:0 Рио Аве, а в началото на месеца направи 0:0 в дербито с Порто.

Интересното е, че това ще е едва втори официален двубой между Юве и Спортинг след този в Торино. Те имат и една контрола през 2011 г., когато "лъвовете" печелят с 2:1. Нашата прогноза е, че тази вечер италианците ще вземат своето без да хабят излишни усилия.

Прогноза: Спортинг – Ювентус 1:2

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!