Манчестър Сити – Арсенал, мач от 11-ия кръг на Висшата лига, „Етихад Стейдиъм“, 16,15, съдия Майкъл Оливър

Групата на Ман Сити: Едерсон, Браво, Уокър, Данило, Мангала, Стоунс, Отаменди, Адарабиойо, Делф, Гюндоган, Фернандиньо, Б. Силва, Д. Силва, Де Брайне, Сане, Туре, Стърлинг, Агуеро, Жезус

Контузени: Менди, Компани

Групата на Арсенал: Чех, Мейси, Кошчелни, Мертезакер, Холдинг, Бейерин, Колашинац, Монреал, Дебюши, Джака, Уилшър, Рамзи, Коклен, Елнени, Йозил, Мейтланд-Найлс, Нелсън, Уилок, Уолкот, Айоби, Санчес, Лаказет, Жиру, Акпом, Нкетия

Контузени: Мустафи, Касорла, Уелбек, Чеймбърс, Оспина

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза

Манчестър Сити впечатлява до момента с представянето си и Гражданите излизат като фаворити срещу не особено убедителния Арсенал, спед като спечелиха 28 точки от възможни 30 в Лигата до момента. 

През седмицата Небесносините разбиха Наполи в Италия, макар и Пеп Гуардиола да бе направил някои промени в състава, като сега се очаква завърщането на Кайл Уокър, Давид Силва и Габриел Жезус. 

Отборът вече е само на един тол от 50 за сезона, което без съмнение е впечатляващо, като със сигурност ще заложи на атаката и за предстоящия сблъсък, но без да пренебрегне и защитата, която e втората най-добра в Лигата след тази на градския съперник Юнайтед. 

„Не смятам, че ще завършим без загуба, както Арсенал през 2003-04 и искам да кажа на Арсен да не се притеснява за рекорда. Нашата цел обаче е да играем добре и да ги победим“ заяви Гуардиола, чийто тим обаче има само един успех в последните 9 мача срещу Арсенал. 

Лодончани наистина са труден съперник за Сити и ще искат да покажат, че не трябва да бъдат отписвани, макар че на този етап изглежда, че могат да се надяват единствено на място в четворката. 

Артилеристите вече на три пъти спечелиха през кампанията, след като са изоставали в резултата и знаят, че с евентуален триумф ще намалят пасива си до лидера само на 6 точки. Като гости обаче не са особено убедителни, което може и да им донесе проблеми. 

Слуховете за проблеми между Агуеро и Гуардиола и евентуалното идване на Алексис Санчес в Сити едва ли ще окажат някакво влияние и мачът без съмнение ще предложи много емоции. Може ли Сити да загуби нови точки? Със сигурност. Арсенал обаче остава силно непостоянен, но пък кой знае, може точно в този момент да изненада приятно феновете си. 

Резултат: Ман Сити – Арсенал 2:1