Ювентус – Беневенто, мач от 12-ия кръг на Серия "А", "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 16.00 часа наше време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Пинсоли, Счесни

Защитници: Де Шилио, Киелини, Сандро, Бардзали, Хьоведес, Асамоа, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Кедира, Куадрадо, Маркизио, Коста, Матюиди, Стураро, Бентанкур

Нападатели: Игуаин, Дибала, Манджукич, Бернардески

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е най-контрастният мач от кръга на Ботуша – хегемонът Ювентус, отборът с най-доброто нападение (33) посреща дебютанта Беневенто, отборът с най-слаба защита (29). Освен това гостите нижат загуба след загуба и още нямат спечелена точка в Серия "А". При поражение в Торино, те ще изравнят най-лошия старт в Топ 5 на европейските първенства за всички времена – 12 поражения от 12 мача. В момента с това може да се "похвали" единствено Манчестър Юнайтед от сезон 1930/31.

Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри няма да може да използва Миралем Пянич, който получи контузия в бедрото. Аут са още Марко Пяца и Меди Бенатия, но се очаква дебют най-накрая да направи Бенедикт Хьоведес. Тактикът от Ливорно разкри, че ще направи няколко промени в стартовия си състав, но те няма да са много. За гостите от южна Италия няма да играят опитният Андреа Коста и Марко Д’Алесандро, който не е сред твърдите титуляри.

През този сезон на "Алианц Стейдиъм" Юве вкарва средно по 2,67 гола на мач, а Беневенто вече игра с повечето фаворити – 0:6 от Наполи, 0:4 от Рома, 1:2 от Интер и 1:5 от Лацио. Днешният мач обаче несъмнено ще е най-голямото предизвикателство в историята на новака в калчото – той ще търси сензация срещу най-титулувания клуб на Ботуша и историческа първа точка в Серия "А". Алегри предупреди, че срещата не бива да бъде подценявана и припомни домакинското равенство 1:1 с Фрозиноне през 2015 г.

Едва ли обаче днес ще се стигне до подобна развръзка и нашата прогноза е за разгромна победа на Юве.

Прогноза: Ювентус – Беневенто 4:0