Италия - Швеция, мач от Група Е на Европейското първенство, стадион “Мунисипал”, Тулуза, 16,00 часа българско време. 

Вероятни състави: 

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Кандрева, Пароло, Де Роси, Джакерини, Де Шилио, Едер, Дзадза 

Швеция: Исаксон, Линделоф, Йохансон, Гранквист, Олсон, Ларсон, Левицки, Калстрьом, Форсберг, Берг, Ибрахимович 

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Италия среща Швеция с пълното съзнание, че победа ще гарантира мястото на тима за осминафиналите на Европейското първенство. Тимът на Антонио Конте не бе слаган сред големите фаворити в турнира, но победи с лекота Белгия в първия си мач в групата и веднага попадна в големите сметки. 

Според много специалисти сегашният състав на “Скуадрата” не е толкова талантлив, но големият коз на тима е единството и общата цел. 

Швеция пък разочарова в първия си мач в групата, в които скандинавците се нуждаеха от гения на Златан Ибрахимович, за да стигнат до равенството с Република Ирландия. 

Леонардо Бонучи, Джордждио Киелини, Едер и Тиаго Мота получиха жълт картон в първия мач на Италия и може да пропуснат следващият, ако получат още един. Очаква се защитникът на Милан Матия Де Шилия до започне титуляр за сметка на Матео Дармиан, докато Грациано Пеле, който вкара вторият гол срещу Белгия, най-вероятно ще бъде заменен от Симоне Дзадза. 

“Няма да е достатъчно да играем обикновен футбол. Трябва ни нещо много повече. А с отборни действия този тим може да постигне нещо голямо”, заяви Антонио Конте преди срещата. 

Очаква се Швеция да бъде без Микаел Лустинг, който беше заменен принудително срещу Република Ирландия. Неговото място би трябвало да заеме Ерик Йохансон, докато Виктор Линделоф да започне на десния бек. 

“Ще дадем 300% в следващите си мачове, защото искаме да продължим. Хубаво е, че не загубихме в първата си среща, но бяхме разочаровани, защото не показахме и 50% от възможностите”, заяви селекционерът на Швеция Ерик Хамрен.

Резултат: 2:0