Арсенал - Тотнъм, мач от 3-я кръг на турнира за купата на Англия. Стадион "Емиратс", начало 19.30 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Монреал, Саня, Дженкинсън, Мертезакер, Вермаелен, Косиелни
Полузащитници: Фламини, Уилшър, Касорла, Артета, Росицки
Нападатели: Уолкът, Подолски, Гнабри

Контузени: Йозил, Бендтнер, Жиру, Гибс, Рамзи, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Мияичи

 

Вратари: Лорис, Фридел
Защитници: Уолкър, Роуз, Кирикеш, Доусън, Фрайърс
Полузащитници: Дембеле, Капу, Ериксен, Чадли, Холтби, Ленън, Таунзенд,
Нападатели: Солдадо, Адебайор, Дефоу

Контузени: Ламела, Паулиньо, Сигурдсон, Сандро, Вертонген, Ноутън, Кабул

 


ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Тотнъм в голямото лондонско дерби от 3-я кръг на турнира за купата на Англия. Жребият отреди двата тима да се срещнат един срещу друг още в първия етап за отборите от Висшата Лига и Арсен Венгер се пошегува, че тимът сякаш няма достатъчно тежки мачове, че получава още един.

Сега обаче и двата отбора са мотивирани за успех, който да засили и без това високата инерция, която имат тимовете в последните мачове. Арсенал записа три поредни победи и отново е на върха на класирането, докато след идването на Тим Шерууд Тотнъм няма загуба във Висшата Лига и спечели 10 точки от 4 мача. Особено впечатляваща бе победата като гост на Манчестър Юнайтед.

И двата тима имат немалки проблеми с контузени футболисти и ще е интересно да се види чии резерви са по-свежи. Все пак по-сериозни изглеждат проблемите на Арсенал, тъй като тимът няма нито един нападател след контузиите на Никлас Бендтнер и Оливие Жиру. Двамата най-креативни полузащитници също са извън състава - Аарън Рамзи със сигурност е аут, докато Арсен Венгер заяви, че няма да рискува с Месут Йозил.

За Тотнъм проблемите са в халфовата линия, където отсъстват Паулиньо и Сандро, но Тим Шерууд разполага Муса Дембеле и Етиен Капу. Добрата новина бе завръщането на Емануел Адебайор, който се намира в отлична форма.

Въпреки добрата форма на Тотнъм в първенството не трябва да се забравя, че тимът бе изритан позорно от турнира за Купата на Лигата от Уест Хям след загуба с 1:2 на "Уайт Харт Лейн".

Статистиката за гостуванията на Тотнъм срещу Арсенал пък показва една единствена победа в цели 24 мача. От тях Арсенал записа 15 победи и 8 равенства. В последните си три мача на "Емиратс" пък Тотнъм допусна 11 гола, заради двете катастрофални загуби с 2:5.

В този случай надали ще се стигне до чак такъв резултат, особено предвид кадровите проблеми на Арсенал. Арсен Венгер обаче заяви, че е готов да хвърли най-доброто, с което разполага и отборът да не пести никакви сили, тъй като следващия мач е чак по-следващия понеделник и ще има достатъчно време за почивка. Това, заедно с фактора домакинство, трябва да е достатъчно за успех на Арсенал.

Резултат: 1:0