Ювентус – Барселона, мач от 5-ия кръг на група "D" на Шампионска лига, Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Де Шилио, Бардзали, Киелини, Сандро, Пянич, Матюиди, Куадрадо, Дибала, Манджукич, Игуаин
Контузени: Пяца, Бернардески
Без картотека: Лихтщайнер
Треньор: Макс Алегри

Барселона: Тер Стеген. Семеди, Пике, Юмтити, Алба, Паулиньо, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес
Контузени: Роберто, Гомес, Масчерано, Дембеле
Под въпрос: Рафиня, Туран
Треньор: Ернесто Валверде

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер двата европейски колоса ще се изправят за четвърти път един срещу друг през календарната 2017 г. Преди това те си размениха по една домакинска победа с по 3:0, а на "Камп Ноу" направиха 0:0, което през пролетта прати Юве на 1/2-финал в Шампионска лига след триумфа в Торино. Сега "бианконерите" ще се опитат да отмъстят за поражението през септември и да си гарантират участие във фазата на директните елиминации.

Домашната форма на Ювентус в Европа е повече от впечатляваща и отборът не е падал на "Алианц Стейдиъм" в 25 поредни мача – за последно април 2013 г. с 0:2 от Байерн Мюнхен. Срещу испанските отбори на Апенините "старата госпожа" се представя страхотно – има само една загуба вкъщи срещу противник от Ла Лига в последните 24 европейски сблъсъка – през сезон 2003/04 от Депортиво Ла Коруня. Освен това хегемонът на Ботуша падна само един път в последните си 12 срещи във всички турнири, но това се случи в неделя – 2:3 от Сампдория.

Барса обаче също се намира в добра форма и е с втората най-добра защита до момента в турнира с един допуснат гол (б.р. - ПСЖ е без допуснато попадение). Каталунците са непобедени във всички надпревари в последните 17 мача (15 победи, 2 равенства), в които записаха и 12 "сухи мрежи". Испанският колос обаче определено не се чувства комфортно, когато гостува в Италия – три равенства и две загуби в последните пет мача, включително 0:3 от Юве, а на тази територия голямата им звезда Лео Меси още няма отбелязан гол.

В общия баланс в съперничеството им в Шампионска лига, Барса има минимален превес – 4 победи, 2 равенства при 3 загуби при голова разлика 10:8. Предвид класирането, тази вечер равенството ще устройва и двата отбора, заради което ще заложим на него. Но със сигурност ще падат и голове.

Прогноза: Ювентус – Барселона 1:1

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!

Класиране в група "D":

1.Барселона 4 3 1 0 7:1 10

2.Ювентус 4 2 1 1 5:5 7

3.Спортинг 4 1 1 2 5:6 4

4.Олимпиакос 4 0 1 3 3:8 1