Хъдърсфийлд – Челси, мач от 17-ия кръг на Висшата лига, стадион „Джон Смит”, 22,00 часа, съдия Андре Маринър
 
Групата на Хъдърсфийлд: Льосл, Коулман, Смит, Малоун, Крейни, Льове, Занка, Шиндлер, Хадергьонай, Хог, Уайтхед, Билинг, Моой, Сабири, Ван ла Пара, Уилямс, Инс, Качунга, Депоатр, Муние, Куейнър
 
Контузени: Хефеле, Станкович
Без право да играе: Палмър
 
Групата на Челси: Куртоа, Кабайеро, Рюдигер, Алонсо, Дзапакоста, Кейхил, Кристенсен, Фабрегас, Дринкуотър, Канте, Педро, Бакайоко, Мусонда, Моузес, Азар, Уилиан, Батшуай
 
Контузени: Мората, Луиз
 
Прогноза
 
След загубата от Уест Хям мениджърът на Челси Антонио Конте отписа титлата обявявайки запазването на мястото в четворката за приоритет, за което отборът също ще трябва да се постарае, тъй като кандидатите за позициите са 6. 
 
„Предвид опита, който имам, след като имаме 4 загуби за 16 мача смятам, че е невъзможно да спечелим титлата. Необходимо е да се борим за мястото си в Шампионската лига, което няма да бъде лесно постижимо” заяви италианският наставник през уикенда. 
 
Затова и мачове като гостуването на Хъдърсфийлд трябва да бъдат печелени на всяка цена, но това със сигурност няма да бъде лесно. Липсата на централния нападател Алваро Мората, която е аут с травма също няма да улесни особено ситуацията. 
 
Териерите прекъснаха серията си от 4 поредни загуби, когато победиха Брайтън в последния си мач и сега със сигурност ще бъдат амбицирани да поднесат нова изненада, след като по-рано през кампанията надвиха Манчестър Юнайтед и наскоро измъчиха сериозно лидера Сити. 
 
Нападателят Стив Муние донесе победата над Чайките, прекъсвайки серията си от 9 поредни срещи без отбелязан гол, така че сега на него отново ще се разчита, а и той е изключително опасен във въздуха. 
 
Те ще опитат да ограничат нападението на лондончани, което не работи по най-добрия начин до момента, а сега ще бъде и без основната си фигура в него. Все пак класата е на страната на шампионите, които разполагат с индивидуалности, които могат да решат всеки един мач, така че всичко друго освен победа за Челси би било сериозна изненада. 
 
Резултат: Хъдърсфийлд – Челси 0:1