Кристиано Роналдо заяви, че му е писнало от непрекъснатото противопоставяне с Лео Меси. Португалецът поясни, че не приема звездата на Барса за свой противник и твърди, че двамата са съперници само в очите на пресата.

„Аз не съм съперник с Меси. Когато се срещаме, поддържаме нормални и професионални отношения. Не сме съперници, а колеги по професия“, коментира Кристиано.

„Нормално е някои хора да смятат, че той е № в света. Не е възможно всички да те харесват. Длъжен съм да уважавам мнението на всички, но моят живот не зависи от това, което си мислят другите“, продължи португалецът. „Няма по-добър и по-лош. Всеки си върши работата и се стреми да даде всичко по силите си както в клуба, така и в националния тим. И двамата искаме да сме №1. Аз лично съм убеден, че в моята професия съм най-добрият и работя с тази мисъл и с всички сили.“

Роналдо призна, че е рискувал кариерата си, за да участва във финала на Шампионската лига и на световното първенство.

„Да, рискувах кариерата си, но в този живот нищо не се постига без жертви и понякога се налага човек да поема рискове“, сподели асът на Реал.

Португалецът направи забележка и относно трансферната политика на Кралския клуб.

„Дали Реал е по-добър или по-слаб от миналата година, ще разберем чак в края на сезона. Дори един клуб да купи 40-те най-добри футболисти в света, възможно е те да не се сработят и да не се получи силен отбор. С това обаче не искам да кажа, че новодошлите не са достатъчно добри. Напротив, те са прекрасни футболисти и искат да помогнат на Реал“, заяви Кристиано.