Жозе Моуриньо ще има пълен контрол върху случващото се в Реал Мадрид и за всяко нещо ще има думата. Това съобщава вестник „Марка” в днешния си брой.

До този момент подобна практика не е била въвеждана в отбора, но Флорентино Перес поиска да увеличи правомощията на Специалния, тъй като е уверен, че той ще може да се справи и по този начин ще превърне столичани в още по-организиран и дисциплиниран състав.

По този начин Моуриньо на практика ще се превърне в мениджър на отбора и в клуба ще вземат английския модел, където треньорите отговарят за всичко случващо се в отбора. Португалецът добре знае за какво става въпрос от тригодишния си престой начело на Челси преди време.

До този момент така или иначе специалистът имаше думата по отношение на селекцията и това какви играчи трябва да бъдат взети, въпреки че генералният директор Хорхе Валдано би трябвало да взима най-важните решение.

Оттук-нататък обаче Жозе ще следи и за най-малките подробности, като например да сигурността, пътуванията, хотелите, лекарите, пресата и всички публични прояви на футболистите, както дори и за ястията, които отбора трябва да консумира.