Кристияно Роналдо реализира хеттрик, а Кака помогна с гол и асистенция за драматичната победа на Реал Мадрид с 4:2 срещу Виляреал в мач от 18-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Гостите, които са трети в класирането, изненадаха мадридчани с много активна игра в началото на мача и на два пъти повеждаха в резултата още в първия четвърт час. Между тези два гола Кристияно Роналдо изравни, а в самия край на полувремето португалецът вкара още един гол с глава.

След почивката Реал вдигна оборотите, но направи много сериозни пропуски. Петнайсетина минути преди края на мача в игра влезе Кака и бразилецът помогна за пълния обрат.

Първо след негово центриране се стигна до победния гол на Роналдо, а малко след това самият Кака затвърди победата с четвърти гол. При него пък асистент бе Роналдо.

С победата Реал отново съкрати разликата от лидера Барселона до само 2 точки.





Още в първите секунди гостите имаха опасна атака, при която Санти Касорла финтира защитник и отправи опасен удар от границите на наказателното поле, но топката мина на сантиметри покрай гредата.

Реал отвърна с опасна контраатака, при която Месут Йозил бе изведен зад защитата, но съдията грешно отсъди засада, въпреки че както му показа самият германец, той бе точно на линията на центъра.

Виляреал обаче продължи да играе смело и в 7-та минута откри резултата след много добра атака. Джузепе Роси бе намерен пред границата на наказателното поле и първо си спря добре топката, а след това направи страхотен пас с гръб към Кани и той останал сам срещу Касияс не сбърка.

Отговорът на Реал обаче бе мигновен и белите изравниха само след 2 минути със също толкова елегантно изработен гол. Месут Йозил започна атака отдясно и намери Бензема на границата на наказателното поле. Французинът добре задържа и след това изведе Йозил на ръба на засадата в наказателното поле, последва мигновено центриране по земя и на далечната греда Роналдо засече на празна мрежа.

Голът обаче не притесни "Жълтата подводница" и гостите продължиха да играят отворено. След атака отляво Марко Рубен бе намерен в наказателното поле и нападателят успя да стреля под носа на двама защитници, но от трудна позиция прати топката над гредата.

В ответната атака на Реал Ласана Диара изстреля истински снаряд от 30 метра, който профуча на метър встрани от вратата.

Мачът продължи да е изключително отворен и в 15-та минута гостите имаха атака по крилото, която завърши с подаване в наказателното поле и удар на Марко Рубен покрай гредата.

Три минути по-късно Виляреал отново поведе в резултата. Раул Албиол закъсня с опита си за изкуствена засада и това остави Марко Рубен абсолютно сам срещу Касияс, след което нападателят на гостите с технично копване преодоля вратаря.

Защитата на Реал определено не беше на себе си и продължи да допуска съперника до наказателното поле при почти всяка атака. В 21-та минута изключително тънка засада спаси Касияс от трети гол.

Гол на Кристияно Роналдо също бе отменен заради засада, но тя дори не бе тънка.

Постепенно Реал стабилизира играта си в отбрана, но пък не успя да стигне до кой знае какви положения пред вратата на Виляреал. Единствените две опасности дойдоха след пробиви на Марсело отдясно в наказателното поле. При първия случай той опита да върне от аутлинията назад към съотборник, но топката бе пресечена от защитник. При втория той имаше много добра възможност за директен изстрел, но отново опита да подава и пак бе пресечен.

Точно преди почивката обаче Реал успя да стигне до много важният от психологическа гледна точка изравнителен гол.  Ди Мария направи пробив по дясното крило, но бе фаулиран точно преди да навлезе в наказателното поле. Чаби Алонсо центрира и Кристияно Роналдо изпревари Диего Лопес, забивайки с глава под носа му.

Второто полувреме започна с предпазлива игра и от двата отбора, но постепенно Реал натисна съперника. В 55-та минута Ди Мария финтира съперник на ъгъла на наказателното поле и пробва фалцов удар, който обаче мина на метър от сглобката на гредите.

Две минути по-късно Карим Бензема получи топката на прекрасна стрелкова позиция в наказателното поле, но Диего Лопес спаси отбора си със страхотна намеса.

След това добро центриране към Марсело бе спряно от съдията с несъществуваща засада. Многото тънки засади вероятно станаха причина и за невероятния пропуск на Роналдо в 64-та минута. Португалецът изскочи сам срещу вратаря от положение на пасивна засада. Той обаче за секунди се поколеба с изстрела и след това тръгна да заобикаля вратаря, но вече беше късно.

След това бе ред на Ди Мария да направи уникален пропуск. Аржентинецът преодоля двама защитници в наказателното поле буквално като на ски слалом и се озова сам срещу вратаря. Топката обаче явно му бе на неудобния крак и той направи още един финт, който обаче вече се оказа прекален и защитник се върна и го блокира.

За разлика от първото полувреме, контраатаките на гостите бяха доста редки. При една такава Джузепе Роси бе изведен в наказателното поле, но от много малък ъгъл нямаше как да преодолее Касияс.

На другия край на терена опасностите положения за Реал идваха едно след друго. Ди Мария направи пореден пробив и подаде на Бензема, който стреля само на 2 метра от вратата, но също бе от малък ъгъл и вратарят спаси.

В 73-та минута Жозе Моуриньо пусна в игра Кака и влизането на бразилеца се оказа решително.

Пет минути след появяването си в игра бразилецът помогна за така важния трети гол. Основната заслуга обаче бе на Роналдо. Кака центрира пред наказателното и Роналдо опита да засече от вратарското поле. Диего Лопес успя да избие и няколко футболиста се втурнаха към топката. Най-бърз обаче бе Роналдо, който бе паднал на земята, но стана и пръв стигна до топката, овладя я под носа на защитник и след това веднага нанесе удар със завъртане, който намери обратния ъгъл на вратата.

Само след 4 минути Роналдо и Кака изработиха и четвъртия гол, който окончателно гарантира победата за Реал. Португалецът проби по лявото крило, залъга защитник и центрира в наказателното поле, където Кака засече при близката греда и забоде топката в мрежата.

В оставащите до края минути гостите на два пъти опитаха удари от фаул, но бяха неточни. В допълнителното време пък Касияс не успя да избие веднага едно центриране, но и нямаше кой да направи добавка.

Реал Мадрид - Виляреал 4:2

0:1 Кани 7
1:1 Роналдо 9
1:2 Марко Рубен 17
2:2 Роналдо 45
3:2 Роналдо 78
4:2 Кака 82

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Албиол (70 Кака), Карвальо, Рамос, Чаби Алонсо, Лас (46 Кедира), Йозил, Ди Мария, Роналдо, Бензема (81 Гаго)

Виляреал: Диего Лопес, Капдевила, Катала, Гонсало, Анхел Лопес (62 Марио), Бруно, Борха Валеро, Касорла, Кани (73 Ориол), Роси, Марко Рубен (65 Мусачио)