Реал Мадрид трябваше да се задоволи само на равенство 1:1 в гостуването си на Лион в осминафинален мач от Шампионската Лига.

Карим Бензема влезе като резерва през второто полувреме и секунди по-късно наказа бившия си отбор. Лион обаче не се предаде и изравни в 84-та минута чрез Гомис.

Като цяло и двата отбора разочароваха с представянето си, но повече за изпуснатата победа трябва да съжаляват мадридачани, тъй като на два пъти удариха гредите.

Все пак отборът на Жозе Моуриньо измъкна сравнително добър турнирен резултат преди реванша на "Сантяго Бернабеу" след 3 седмици.




През първото полувреме и двата отбора предложиха изключително слаб футбол, като по-голяма вина за това имаше Реал Мадрид, от който всички очакваха много повече.

Лион дори започна малко по-активно, но без да прави кой знае колко опасни атаки.  Първата интересна ситуация бе в 4-та минута, когато Мишел Бастос бе изведен по крилото и опита удар от малък ъгъл, но бе много неточен. При ситуацията имаше и неотсъдена засада.

После центриране от фаул пред вратата на Реал не бе изчистено и топката отново бе пратена напред, където Крис засече технично от въздуха, но бе неточен.

Едва след средата на полувремето Реал се активизира леко. Първият точен удар бе дело на Анхел ди Мария в 29-та минута, но без да затрудни много Лорис.

Вратарят на Лион обаче трябваше да показва най-доброто от себе си, за да избие удар от фаул на Кристияно Роналдо.

Най-доброто положение за гол пред едната от двете врати бе в полза на Лион в 34-та минута. Тогава Икер Касияс опита неразчетено да улови едно центриране, но изпусна топката и тя попадна в Гомис, но нападателят стреля високо над опразнената врата.

Второто полувреме започна с много повече емоции, тъй като в рамките само на 5 минути, Реал на два пъти тресна греда. Първо Кристияно Роналдо изпълни чудесно пряк свободен удар от малък ъгъл и топката прехвърли Лорис, но се удари близо до сглобката на двете греди. След това след центриране от корнер Серхио Рамос скочи най-високо и засече с глава, но топката тресна напречната греда.

Лион продължи да е неспособен да застраши с нещо особено съперника си и единственото напрежение за Реал бе в 57-та минута, когато Тулалан получи топката в наказателното поле, но опитът му за изстрел бе блокиран.

Кристияно Роналдо имаше и втора възможност да стреля от фаул от почти същата позиция встрани от наказателното поле и след удара мадридчани имаха претенции за игра с ръка на играч на Лион, застанал в стената. Съдията обаче явно прецени, че няма умисъл.

В 6-та минута Жозе Моуриньо замени доста апатичния Адебайор с бившия нападател на Лион Карим Бензема. Трибуните посрещнаха бившия си любимец с бурни аплодисменти. Само минута след влизането си обаче точно Бензема разби сърцата на домакините.

Месут Йозил започна атаката с много добра игра пред наказателното поле, след това Роналдо подаде на Бензема и той добре гардира топката, преди да отправи голов удар и след неуспешен опит на защитник да изчисти, кълбото премина голлинията.

След гола Реал заигра с доста по-голямо спокойствие и имаше няколко нелоши контраатаки. В 77-та минута влезлият като резерва за Лион Пянич за малко да дублира ефективността на Бензема, като с първото си докосване нанесе опасен удар от 20 метра, но топката профуча над вратата.

Малко след това Лион имаше още една добра комбинация, при която Гюркуф центрира полуниско в наказателното поле и Гомис засече от въздуха, но неточно покрай вратата.

Реал вероятно започна да си мисли, че е постигнал победата, но в 83-та минута домакините изравниха. След центриране от фаул Крис се пребори във въздуха в наказателното поле и отклони към абсолютно непокрития Гомис, който от 3 метра бе просто невъзможно да сбърка.

Реал можеше да отговори мигновенно и в следващата атака Ди Мария се озова на чиста стрелкова позиция на границата на наказателното поле, но стреля неточно над вратата.


Лион - Реал Мадрид 1:1

0:1 Бензема 65
1:1 Гомис 84


Лион: Лорис, Ревейре, Крис, Ловрен, Сисоко, Тулалан, Калстрьом (77 Пянич), Гюркуф, Делгадо (69 Пие), Бастос (69 Брианд), Гомис

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Карвальо, Пепе, Рамос, Чаби Алонсо, Кедира (69 Диара), Йозил (75 Марсело), Ди Мария, Роналдо, Адебайор (64 Бензема)