Нападателят на Реал Мадрид Емануел Адебайор обяви, че ще даде всичко от себе си, за да остане на „Бернабеу” и през следващия сезон.

Тогоанецът бе привлечен под наем до края на кампанията, но при добра игра Реал има опция да го купи и футболистът ще се опита да убеди клуба, че заслужава да играе в състава и в бъдеще. 

„В съблекалнята всички се отнасят отлично с мен. Отношението е много добро и аз се опитвам да се отблагодаря като влагам много на тренировките и да давам всичко от себе си. Ще направя всичко по силите си, за да остана” заяви Адебайор пред вестник „АС”.

Нападателят вярва, че Реал ще завърши сезона с трофей, но не очаква лесен реванш срещу Лион другата седмица, въпреки добрия резултат на столичани от първата среща.

„Всичко което искам е да спечелим отличия. Не сме загубили шансове в първенството, а на финала на турнира за купата на Краля всичко може да се случи. Лион винаги е труден противник независимо дали Лисандро играе или не. Моята цел е да спечелим Шампионската лига и определено не ме интересуват персоналните награди” добави Адебайор, който не пропусна да похвали Йозил и Бензема.

„Още когато дойдох казах, че съм тук, за да помогна на Карим. Той се справя прекрасно и всички разчитаме много на него. Йозил е гений, защото има отличен поглед върху играта и сякаш притежава очи и на гърба”.