Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо реши да запази мълчание и няма да се яви на пресконференцията преди утрешния двубой на тима срещу Барселона.

Помощникът му Айтор Каранка ще бъде този, който ще се яви пред репортерите тази вечер, когато е официалната пресконференция преди сблъсъка. От страна на играчите на нея ще присъства Карим Бензема.

Това не е първият случай, в който Моуриньо отказва да говори. Освен това сега е наказан за срещата, а и вероятно иска да си спести неудобните въпроси от страна на медиите.

Португалецът се превърна в персона нон-грата в Каталуния, където работи като помощник треньор в края на миналия век. Последвалите негови успехи обаче, както и някои изказвания по адрес на клуба, особено напоследък, му навлякоха омразата на всички, които подкрепят Барселона.

Столичани ще отпътуват от Мадрид днес следобед, като тази вечер  ще проведат и обичайната тренировка преди мача. Очакват се засилени мерки за сигурност около отбора, за да се избегнат инциденти след увеличаването на напрежението след последния двубой. На стадиона също ще се следи всичко да мине спокойно и да не се допуснат неприятни случки.