Халфът на Реал Мадрид Педро Леон спокойно моге да си търси нов отбор, след като официално знае, че не попада в плановете на Жозе Моуриньо.

Днес по обед самият португалец е информирал Леон, че не може да се надява на сериозно игрово време през следващата кампания.

Така или иначе играчът получи твърде малко възможности за изява през последната кампания, така че няма съмнение, че е бил подготвен за подобно развитие на събитията.

Моуриньо му е казал, че при наличието на Анхел ди Мария, Кристиано Роналдо, Хамит Алтънтоп и Хосе Кайехон тимът разполага с достатъчно много флангови играчи и за Леон няма да има никакъв шанс да бъде често в игра.

Според мадридските медии обаче, бившият футболист на Хетафе е изтъкнал, че желанието му е да продължи да се бори за мястото си, но в крайна сметка ще трябва да се примири с действителността.

Все пак той почти сигурно няма да бъде продаден, а по-скоро пратен под наем в друг, където ще играе редовно, а окончателното решение за бъдещето му ще стане ясно през следващото лято.