Новото попълнение на Реал Мадрид Фабио Коентрао заяви, че е уверен в себе си и ще се бори за титулярно място в тима. Португалецът счита, че битката за място в стартовия състав ще вдигне още повече нивото в отбора.

Коентрао, който подписа договор за 6 години с "белия балет", ще се бори за титулярно място на левия фланг на защитата с бразилеца Марсело, който изигра солиден сезон.

"Наличието на конкуренция е добре за Реал Мадрид. За всеки отбор е добре да има качествени играчи като Марсело. Аз ще работя здраво, за да играя, навярно и той ще направи същото", заяви Коентрао.

"Ще се борим за място в отбора всяка седмица и тимът ще извлече полза от това. Само това има значение", каза защитникът пред официалния сайт на "кралете".

"Всеки футболист мечтае да играе за Реал Мадрид. Аз исках това още от дете. Дори си представях, че играя за този отбор. И моята мечта стана реалност. Надявам се, че ще покажа на хората, че съм готов да играя за клуба."

"Разбира се, че съм развълнуван от бъдещата ми работа с Жозе Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света. Горд съм, че имам възможността да работя с него", завършва един от най-добрите крайни защитници в света в момента.