Здравословните проблеми на Нури Шахин ще направят така, че новото попълнение на Реал Мадрид да пропусне първите официални срещи на отбора за сезона, пише вестник “АС”.

Привлеченият от Борусия Дортмунд халф продължава да изпитва болки в лявото коляно, след като се контузи преди около месец и това наруши цялата му подготовка.

Така той няма да играе със сигурност в двата мача срещу Барселона за Суперкупата на Испания на 14 и 17 август, както и в първия двубой от първенството срещу Атлетик Билбао на 20-и или 21-и този месец.

Ако всичко е наред и преодолее проблемите има шанс да излезе на терена срещу Галатасарай за трофея “Сантяго Бернабеу” на 24-и, а след това и във втория кръг от шампионата в края на месеца.    

В Реал изобщо не искат да рискуват и се страхуват да не се получи усложнение на травмата му, така че ще действат много внимателно и Шахин ще играе едва когато в клуба са напълно сигурни, че всичко с него е наред.

От отбора не искат да допуснат случилото се с Кака, който бе купен за огромна сума, но поради здравословни проблеми вече 2 години не успява да покаже най-доброто от себе си.