Централният бранител на Барселона Жерар Пике изригна с тежки обвинения срещу Жозе Моуриньо и обяви, че португалецът разрушава испанския футбол.

Според национала именно треньорът на Реал Мадрид е в основата на инцидентите между двата гранда, които започнаха да се случват почти във всеки мач между тях и снощи срещата пак завърши с батални сцени.

“Истината е, че Моуриньо руши испанския футбол. Преди играехме срещу Реал, който знаеше как да печели, но и как да губи, а сега това не е така” сподели Пике.

Той намекна, че всъщност играчите на Реал са виновни за сблъсъците на терена, тъй като са карани от Моуриньо да играят грубо. При едно положение в наказателното поле на гостите самият той пострада, след като бе ударен в лицето от Пепе.

“Те обвиняват каталунците, но всъщност виновните са хората от Мадрид. Нека някой да вземе видеозапис на случилото се и да анализира кой е виновен и кой не. Трябва да се вземат мерки, защото това няма да свърши добре. Те изпускат нервите си и това може да приключи много лошо” добави защитникът.

Това е поредната престрелка по оста Барселоан – Мадрид и по всичко изглежда, че докато Моуриньо е начело на Реал няма да бъде последната.