Реал Мадрид се поправи за двете грешки в двете последни гостувания, като спечели впечатляваща победа с 4:0 над Еспаньол в мач от 6-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Хеттрик за победата вкара аржентинецът Гонсало Игуаин, който бе започнал като титуляр благодарение на контузията на Карим Бензема.

Игуаин откри резултата в началото на мача, след това удвои в средата на второто полувреме, а в самия край на мача оформи крайния резултат. Малко преди това резервата Кайехон вкара на бившия си тим.

Кристияно Роналдо не успя да стигне до гол, но направи две впечатляващи асистенции.






Мачът започна интересно, тъй като още във втората минута Реал Мадрид удари греда. Кристияно Роналдо изстреля един от любимите си удари от далечно разстояние и макар топката да идваше право към вратаря, явно бе много трудна, тъй като той я боксира, но го направи в гредата.

Защитниците на Еспаньол явно не можеха да навлязат бързо в мача и малко след това неразчетена игра от тяхна страна остави Игуаин с топка в крака в наказателното поле, но и той се забави и изпусна възможността за изстрел.

В 14-та минута Реал направи хубава атака, при която Роналдо изведе Кака по крилото, той напредна и след това върна назад към Игуаин, но той засече неточно покрай вратата.

Минута по-късно обаче домакините бяха близо до това, да вкарат зрелищен гол. Ромарик видя, че Касияс е излязъл леко напред от вратата си и опита да го прехвърли с параболичен удар от почти 40 метра, като сантиметри не му стигнаха, за да успее.

Само две минути по-късно домакините можеха горчиво да съжаляват за този пропуск, тъй като Реал откри резултата. Голът падна след хубава бърза контраатака, която мина през Йозил и Роналдо, португалецът изведе Игуаин и той с хладнокръвен удар стреля покрай вратаря. Около гола имаше и основания за спорове, тъй като при изграждането на атаката топката се удари в ръката на Роналдо, но тя бе прилепена и нямаше умисъл.

Малко по-късно доста активният в мача Ласана Диара отправи бомбен удар от дистанция, след който топката профуча на сантиметри от гредата.

В ответната атака за Еспаньол Серхио Рамос се размина с топката при ниско центриране в наказателното поле и така тя стигна до Тиеви, но сякаш той не я очакваше и докато я обработи Марсело притича и му попречи да стреля.

Играчите на Реал пък продължиха да пробват удари извън наказателното поле и Марсело отправи такъв, като намери очертанията на вратата, но без да затрудни Кристиан Алварес.

Тиеви явно взе пример от това и на свой ред стреля от 20 метра по земя, но Касияс се хвърли и изби насочената до страничната греда топка.

В 41-та минута и Серхио Гарсия отправи нелош удар по земя след индивидуална акция, като отново Касияс трябваше да плонжира, за да избие. В ситуацията домакините бяха и леко ощетени, тъй като страничният рефер не отсъди очевидния ъглов удар.

До почивката Касияс трябваше да парира още един далечен удар, макар в този случай топката да бе насочена право към него. В допълнителното време пък удар на Роналдо срещна ръката на защитник, но нямаше умисъл и правилно не бе показана дузпа.

Второто полувреме започна с разпокъсана игра от страна и на двата отбора. В 56-та минута Ромарик успя да изстреля много силен удар от дистанция, но прати топката покрай вратата.

Минималният аванс на Реал оставяше Еспаньол в мача и съответно напрежението оставаше. В 66-та минута обаче Гонсало Игуаин уби интригата с втори гол. Той получи добро подаване от Арбелоа, но позицията му леко странично пред наказателното поле не бе чиста, а и защитник тичаше отстрани. Аржентинецът обаче без да му мисли отправи много рязък удар в горния далечен ъгъл, който остави вратаря неподготвен.

Малко след това Роналдо бе близо до трети гол, но диагоналният му удар по земя мина покрай гредата.  В 71-та минута Еспаньол пропусна най-доброто си положение за гол. Дидак проби в наказателното поле и от аутлинията поднесе назад, където резервата Владимир Вайс засече от непосредствена близост, но не уцели вратата.

Кристияно Роналдо явно нямаше ден, тъй като след чудесно извеждащо подаване на Марсело пропусна от чиста позиция за удар от воле. В продължението на същата атака самият Марсело успя да нанесе ноживен удар от въздуха, като топката тупна на земята и след това кацна от горната страна на мрежата.

Португалецът обаче блесна само пет минути по-късно, изработвайки третия гол за Реал. При една контраатака той надбяга единствения защитник за топката, след това пред наказателното поле го финтира с петичка и имаше абсолютно чиста позиция за удар. В този момент обаче Роналдо изненада абсолютно всички, като вместо сам да потърси гола, поднесе на тичащият встрани Кайехон и влезлият като резерва малко по-рано футболист не сбърка.След гола си той показа знак на уважение към феновете на бившия си отбор, като отказа да празнува.

Малко преди края Серхио Гарсия нанесе опасен удар, който бе насочен точно до страничната греда, но Касияс се хвърли и изби в корнер.

В последната минута на мача Гонсало Игуаин оформи и своя хеттрик след грешно подаване назад на защитник на Еспаньол, което изведе нападателя срещу вратаря и той с хладнокръвно копване го преодоля.



Еспаньол - Реал Мадрид 0:4

0:1 Игуаин 17
0:2 Игуаин 66
0:3 Кайехон 82
0:4 Игуаин 89

Еспаньол: Кристиан Алварес, Хави Лопес, Форлин, Ектор Морено, Дидак, Баена, Хави Маркес (68 Датоло), Верду, Ромарик (74 Кристиан), Тиеви (56 Вайс), Серхио Гарсия

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Албиол, Марсело, Чаби Алонсо, Лас (70 Кедира), Йозил (77 Кайехон), Кака (85 Гранеро), Роналдо, Игуаин