Футболистите на Реал Мадрид ще бъдат още по-амбицирани да спечелят мача срещу Лион довечера. Ако го направят, те не само на практика ще си осигурят място на 1/8-финалите, но и ще запишат победа в мач №100 в евротурнирите на треньора Жозе Моуриньо.

Дебютирал на 28 септември 2000 година начело на Бенфика срещу Халмщад в мач за купата на УЕФА, Моуриньо е постигнал достатъчно, за да се гордее.

85 от досегашните мачове са в Шампионската лига, а останалите 14 за УЕФА. Именно във втората по сила европейска надпревара той постига първия си успех, когато извежда Порто до триумфа през 2003-а.

През 2004-а "драконите" са вече на върха в Шампионската лига, а Жозе е суперзвезда. Следва период в Челси, в който обаче успехите на Стария континент така и не идват.

Премества се в Интер и през 2010-а връща "нераудзурите" на европейския клубен връх, което кара и Реал Мадрид да го вземе. Балансът му е повече от добър – 53 победи, 24 равенства и 22 загуби при голова разлика 145:83.

Португалецът вече обяви, че голямата му цел остава триумф в надпреварата с трети различен тим, а както е известно Специалния не се отказва, докато не постигне това, към което се стреми.