Реал Мадрид започна годината със запомнящ се обрат срещу Малага в първи осминафинален мач от турнира за купата на Испания. На своя "Сантяго Бернабеу" белите губеха с 0:2 на почивката, но накрая стигнаха до победа с 3:2.

Гостите успяха да вкарат два гола-близнаци през първото полувреме, като след центрирания от корнер Серхио Санчес и Демикелис вкараха с глава.

През второто полувреме обаче Реал сериозно натисна и заслужено обърна резултата с голове на Кедира, Игуаин и Бензема. Домакините можеха да вкарат дори и повече голове, но направиха един куп пропуски.

Така интригата преди реванша се запазва напълно. Той е точно след седмица на "Ла Росаледа".






Още в 5-та минута Малага имаше страхотно положение за гол. Иско проби по десния фланг и поднесе на Санти Касорла пред наказателното поле, който имаше чиста позиция за удар, но стреля право в ръцете на Касияс.

В 10-та минута обаче гостите бяха безпощадни. След центриране от корнер Касияс не разчете излизането си и успя само да изледа как Серхио Санчес засича с глава топката в мрежата му.

Реал отвърна с опасна контраатака, при която Роналдо изведе Игуаин зад защитата, но бе отсъдена несъществуваща засада. След това пък Кайехон получи пас в наказателното поле на добра позиция, но ударът му бе блокиран в последния момент от защитник.

Роналдо пробва мерника си от пряк свободен удар, но прати топката покрай вратата. Малко след това обаче португалецът отправи много по-опасен удар след индивидуален пробив, но вратарят внимаваше и боксира.

Изглеждаше, че Реал вдига оборотите, но точно тогава Малага попари домакините с втори гол. Той бе същинско копие на първия. След центриране от корнер от ляво Демикелис с глава вкара в мрежата. При тази ситуация Роналдо бе играчът в бяло, който изпусна съперника си.

От своя страна португалецът засече с глава центриране от корнер пред съперниковата врата, но доста меко. Малко след това при друг корнер отново Роналдо стреля по-добре, но защитник изби топката пред вратата.

На полувремето Жозе Моуриньо реагира смело, като извърши тройна смяна, пускайки в игра Кедира, Йозил и Бензема на мястото на Арбелоа, Кака и Кайехон. Това даде импулс в играта на домакините и те притиснаха Малага.

В 50-та минута ниско центриране на Марсело стигна до непокрития на далечната греда Игуаин и той засече, но защитник изби в корнер.

Две минути по-късно Кедира проби по аутлинията и поднесе назад към Бензема, който стреля от десетина метра, но Кабайеро спаси на голлинията. Избитата топка бе овладяна от Роналдо, който бе с гръб към вратата, но вместо да поднесе отново към Бензема, той се полакоми да стреля с петичка и сгреши.

Офанзивната игра на Реал обаче означаваше доста свободни пространства пред вратата на Касияс и при една ситуация Ван Нистелрой получи непокрит в наказателното поле, но диагоналният му удар бе спасен от вратаря.

В 64-та минута гостите можеха да остана и с човек по-малко, когато голмайсторът Серхио Санчес спъна остър пробив на Роналдо точно на границата на наказателното поле, но съдията му спести втори жълт картон. Роналдо пък не се възползва от прекия свободен удар и стреля неточно.

Карим Бензема очевидно бе в чудесна форма и при една ситуация се подигра с двама защитници в наказателното поле, контролирайки топката с няколко докосвания във въздуха и накрая се обърна и отправи удар от воле, но топката разтърси мрежата от външната страна.

В 68-та минута натискът на домакините най-сетне даде резултат. Кедира нахлу мощно между двама защитници в наказателното поле и с остър удар по земя простреля вратаря.

Гостите още не се бяха съвзели от този гол, когато нелепа грешка доведе и до изравняване. Грешен пас назад подари топката на Игуаин, той  заобиколи вратаря и от малък ъгъл вкара в опразнената мрежа.

Малко след това Роналдо за пореден  път засече центриране от корнер с глава, но прати топката над гредата.

Превъзходството на домакините бе пълно и в 78-та минута те заслужено стигнаха и до трети гол. Той падна след чудесна триходова комбинация, при която Игуаин отклони остро подаване и изведе Бензема сам срещу вратаря и французинът с остър удар заби топката в мрежата.

Белите продължиха с вдъхновената игра и центриране на Марсело в наказателното поле бе свалено триково с гърди от Роналдо към Бензема, но французинът не успя да нанесе плътен удар.

Още в следващата атака Бензема имаше нов шанс, след като първо отправи топовен удар от десетина метра, а след това отбитата топка пак дойде към него, но той не успя да я достигне.

След още две минути Роналдо бе изведен от Бензема в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря.

След още минута португалецът върна жеста на французина, като след контраатака му поднесе топката по земя пред вратата, но Бензема засече неточно от чиста позиция.

В последните секунди на мача Роналдо взриви трибуните с много зрелищен ножичен удар, който заби топката в мрежата, но се оказа, че е бил в засада.

Реал Мадрид - Малага 3:2

0:1 Серхио Санчес 10
0:2 Демикелис 29
1:2 Кедира 68
2:2 Игуаин 70
3:2 Бензема 78


Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа (45 Кедира), Пепе, Албиол, Марсело, Чаби Алонсо, Ласана Диара, Кака (45 Йозил), Кайехон (45 Бензема), Роналдо, Игуаин

Малага: Кабайеро, Монреал, Матайсен, Демикелис, Серхио Санчес, Апоньо, Тулалан, Себа Фернандес, Касорла (80 Буенаноте), Иско (65 Дуда), Ван Нистелрой (60 Рондон)